Beneficiile extraordinare ale vinului roşu pentru piele

Vinul roșu este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase băuturi, fiind utilizat în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Francezii beau vin roșu aproape zilnic pentru a rămâne în formă și a fi mereu sănătoși.

20 sept. 2016, 11:08
Beneficiile extraordinare ale vinului roşu pentru piele

În afară de beneficiile asupra organismului, licoarea face minuni și pentru piele. Iată care sunt cele mai importante aspecte.

Redă strălucirea tenului

Vinul revigorează pielea. Acesta are proprietăți anti-îmbătrânire, dar și anti-stres ceea ce ajută la întinerirea tenului. După o curățare minuțioasă a feței, aplică un tratament facial preparat din vin amestecat cu ierburi, măceșe, fructe de pădure, căpșuni, struguri și uleiuri esențiale. Masează pielea timp de 10 minute, apoi îndepărtează masca folosind apă rece pentru a închide porii. Dacă ai pielea sensibilă, mergi la un salon de cosmetică, pentru a amesteca vinul roșu cu apă de trandafiri.

Acționează ca un exfoliant

Exfoliantele făcute din vin roșu sunt cele mai recente completări la terapia de înfrumusețare. Ia o lingură de pulpă de struguri zdrobiți, fără piele, și o lingură de sâmburi de sâmburi mărunțiți.  Adaugă 2 linguri de vin roșu și folosește acest scrub pentru a exfolia fața și corpul. Tratamentul ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și la îmbunătățirea circulației sângelui.

Oferă antioxidanții necesari pielii

Vinurile roșii organice sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi flavonoide, resveratrol și tanină – care sunt foarte bune pentru piele. Ei ajută la lupta contra radicalilor liberi și combat îmbătrânirea prin refacerea colagenului și a fibrelor elastice. Astfel, estompează ridurile și oferă un impuls pentru elasticitatea pielii.

Are proprietăți anti-inflamatorii

Vinurile conțin, de asemenea, proprietăți antiseptice și anti-inflamatorii. Aplică vin roșu pe față, mai ales dacă suferi de acnee, iar acesta va curăța porii și va preveni erupțiilor ulterioare. Vinul tratează, de asemenea, tenul gras și congestionat.

Redă culoarea tenului

Vrei să ai obrajii roz și strălucitori? Este simplu! Aplică doar câteva picături de vin roșu pe obraji pentru a obține efectul de fard de obraz natural, roz.

Combat efectele nocive ale soarelui

Vinul roșu este foarte bogat în aminoacizi care stimulează reîmprospătarea pielii și combat efectele nocive ale razelor soarelui, pentru a preveni deteriorarea. Antioxidanții din vinul roșu creează o barieră de protecție împotriva efectelor nocive ale soarelui pentru a preveni cancerul de piele. Atenție însă: vinul roșu nu ar trebui să fie considerat un substitut pentru protecția solară.

Iată câteva utilizări surprinzătoare ale vinului roşu