Beneficiile fagurelui de miere. 4 trucuri perfecte pentru a avea o piele stralucitoare in aceasta primavara

Consumul de fagure este o modalitate prin care va puteti bucura de rodul muncii albinelor. Acest lucru poate oferi beneficii pentru sanatate. Beneficiile fagurelui de miere sunt numeroase pentru organismul omului.

06 mart. 2021, 15:36
Beneficiile fagurelui de miere. 4 trucuri perfecte pentru a avea o piele stralucitoare in aceasta primavara

Beneficiile fagurelui de miere

. Fagurele se compune dintr-o serie de celule hexagonale construite din ceara de albine care contin in general miere bruta.

Fagurele poate contine, de asemenea, polen de albine, propolis si laptisor de matca – produse apicole suplimentare cu potentiale beneficii pentru sanatate.

Beneficiile fagurelui de miere, este bogat in nutrienti
Componenta sa principala este mierea bruta, care ofera cantitati mici de proteine, vitamine si minerale – dar este compusa din 95-99% zahar si apa.

Deoarece nu a fost procesata, mierea bruta contine enzime precum glucoza oxidaza, care confera mierii proprietati antimicrobiene si antibacteriene.

Polifenolii sunt principalul tip de antioxidant al mierii. Cercetarile sugereaza ca acestea va pot ajuta sa reduceti riscul de diabet, dementa, boli de inima si chiar anumite tipuri de cancer.

Fagurele contine, de asemenea, ceara de albine, care furnizeaza acizi grasi cu lant lung sanatos pentru inima. Acesti compusi pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol.

Beneficiile fagurelui de miere pentru inima
Cercetarile arata ca acizii grasi cu lant lung si alcoolii gasiti in ceara de albine pot reduce nivelurile ridicate de colesterol din sange, un factor de risc pentru bolile de inima.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Ce boli vindeca mierea. Beneficii pentru corp si minte
Miere si scortisoara, ingredientele perfecte pentru sanatatea ta. Iata cum sa le combini

Dieta pe baza de miere si scortisoara este noul trend in materie de scaderea in greutate si detoxifiere si multi dieteticieni grabindu-se sa o recomande. Este insa adevarat ce se spune despre aceasta noua „minune” in materie de slabire?

Nu exista niciun miracol cand vorbim despre o dieta, insa scortisoara si mierea au anumite beneficii pentru sanatate, iar Amy Shapiro, nutritionist si fondatoarea Real Nutrition NYC a dezvaluit care sunt acestea.

Inainte de asta trebuie vorbit despre abilitatile miere si scortisoarei in ceea ce priveste detoxifierea.

Miere si scortisoara, detoxifiant
Spre deosebire de alti detoxifianti dieta pe baza de miere si scortisoara nu sustine ca trebuie sa te infometezi pentru a scapa de surplusul de greutate. Privarea organismului de alimente nu este niciodata o miscare inteleapta.

De fapt, inseamna adaugarea unui aliment in dieta ta. In fiecare dimineata inainte de micul dejun si seara inainte de a merge la culcare bea pe stomacul gol o ceasca din aceasta infuzie speciala. Cei care au incercat sa faca asta confirma abilitatea mierei si a scortisoarei de a-i ajuta sa slabeasca si sa se mentina supli.

Reteta:
– ½ lingura de scortisoara;

– o lingura miere

– apa fiarta.

Pune scortisoara in ceasca si apoi toarna apa fiarta peste ea. Lasa-o asa timp de 30 de minute.

Dupa ce amestecul s-a racit adauga mierea.

Bea jumatate din amestec seara, inainte de culcare, iar restul in dimineata urmatoare.

Recomandarea lui Amy Shapiro? Nu consuma prea multe calorii inainte de a te culca: „Nu pune mai mult de o lingurita de miere la amestec. Si aminteste-ti ca asta nu inseamna ca ai voie sa mananci burger si cartofi prajiti la cina”, a spus ea.

Dovezi
Amy sustine ca nu exista dovezi care sa sustina pierderea in greutate doar pentru ca bei acest amestec.

„Nu sunt dovezi stiintifice ca poti deveni mai suplu doar adauganD acest in dieta ta zilnica. Totusi, unele studii sustin ca atat mierea cat si scortisoara previn acumularea de grasime in corp ceea ce are ca efect scaderea in greutate. Iar mierea poate fi folosita ca substituent pentru zahar”, a argumentat specialistul in nutritie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

4 trucuri perfecte pentru a avea o piele stralucitoare in aceasta primavara

Acum ca razele soarelui incep sa-si faca simtita prezenta din ce in ce mai mult, este vremea ca si fata ta sa straluceasca.

Iata 4 trucuri perfecte si extrem de simple care iti vor fi de folos.

1.   Exfoliaza
Nu poti da stralucire argintului fara sa stergi intai praful de pe el. Asa si cu pilea ta. Nu poti face sa straluceasca ceva mort. Asadar, exfoliaza straturile de celule moarte de la nivelul pielii. Nu trebuie sa cumperi creme scumpe, ci sa folosesti ceva ieftin pe care il ai in casa: zahar. Aplica pe un tampon o lingurita de zahar alb sau brun cristale, apoi aplica pe fata cu miscari usoare. Repeta tratamentul de trei ori pe saptamana. Vei observa pe chipul tau o stralucire aparte. Pentru corp, foloseste tot zahar pe care il adaugi in crema de de corp obisnuita. Nu doar ca vei exfolia celule moarte, ci vei hidrata si pielea noua.

2.   Talpile
Desi talpile par bine protejate de sosete si incaltari, ele sufera pe timpul iernii. Pielea se usuca, se intareste si crapa. Incepe de pe acum pregatirea picioarelor pentru sandale. Cel mai bine este sa aplici acest tratament seara, inainte de culcare. Tine picioarele in apa calda, pentru a inmuia pielea. Apoi, cu ajutorul unei pietre ponce, curata straturile de piele moarta. Aplica o crema puternic hidratanta si incalta-te in sosete curata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Beneficiile strugurilor negri pentru sanatate. De ce boli ne feresc
Beneficiile strugurilor negri pentru sanatate sunt numeroase datorita continutului de nutrienti, vitamine si minerale din aceste fructe.

Beneficiile strugurilor negri pentru sanatate au fost studiate de-a lungul timpului. Substantele chimice pe care le contin pot oferi piele sanatoasa, va pot imbunatati sanatatea inimii si va pot proteja celulele impotriva cancerului.

Strugurii negri se cultiva in Europa si Asia de peste 6.000 de ani.

Beneficiile strugurilor negri pentru o piele sanatoasa
Antioxidantii prezenti in strugurii negri precum proantocianidinele si resveratrolul ofera protectie impotriva razelor ultraviolete daunatoare. De asemenea, ajuta la reducerea petelor negre si a ridurilor.

Beneficiile strugurilor negri nu se opresc aici.

Continutul de vitamina C al acestor struguri asigura intinerirea celulelor pielii, in timp ce vitamina E prezenta in struguri asigura hidratareapielii.

Se stie ca strugurii negri maresc elasticitatea pielii si imbunatatesc circulatia sangelui, ducand astfel la o piele sanatoasa si stralucitoare.

Strugurii negri, bogati in antioxidanti
Unele soiuri de struguri negri sunt mult mai bogati in antioxidanti decat strugurii verzi sau rosii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.