Beneficiile nebănuite pentru sănătate ale laptelui bătut

Laptele bătut este gustos și cu multiple efecte benefice pentru sănătate. Iată o parte dintre ele. 

12 mai 2022, 20:27
Beneficiile nebănuite pentru sănătate ale laptelui bătut

Laptele bătut îmbunătățește procesul de digestie, imunitatea, elimină toxinele din crop, reduce alergiile, nivelul de stres și ține sub control colesterolul,

Ajută la digestie

Culturile bacteriene din laptele fermentat, analizate în laboratoare de experți, pot ajuta stomacul să digere mai ușor alimentele și să prevină constipația, balonarea și crampele. De asemenea, laptele acru conține mai puțină lactoză, ceea ce-l face ideal pentru persoanele care au intoleranță la lactoză.

Elimină toxinele

Cercetările au relevat că laptele bătut poate sprijini stimularea funcției ficatului și a pancreasului. Astfel, acest produs ajută la eliminarea mai multor toxine din organism.

Îmbunătățește imunitatea

Laptele fermentat posedă o gamă largă de nutrienți, vitamine și ingrediente active necesare sistemului imunitar, printre care vitamina A, zinc, potasiu, seleniu, calciu și iod. Astfel, ești suficient de bine „blindat” în fața bolilor.

Reduce alergiile

Persoanele alergice pot consuma fără probleme laptele bătut, un produs cu efect benefic asupra celor cu diverse afecțiuni.

Ține sub control colesterolul

Consumul regulat de lapte bătut poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol nociv. În plus, poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate reduce riscul de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

Ajută la slăbit

Consumul de lapte bătut, slab în conținutul de grăsimi, ajută la slăbire, accelerând metabolismul. În plus, conține numeroși nutrienți și este sățios.

Reduce nivelul de stres

În actualul context socio-economic, nivelul de stres al populației a crescut puternic, susțin psihologii. Astfel, numărul persoanelor depresive a crescut într-un ritm accelerat. Pentru reducerea nivelului de stres ajută chiar laptele bătut, care conține vitamina B.