Beneficiile necunoscute ale delicioaselor păstăi de fasole verde asupra corpului uman

Păstăile de fasole verde sunt pur si simplu imaturele seminţe de fasole (Phaseolus vulgaris) din familia Leguminosae Papilionaceae. Delicate şi adorate de către tineri şi bătrâni, ele fac parte din toate alimentaţiile (vegetariane şi nu numai), şi sunt culese şi consumate împreună cu seminţele încă în embrion.

28 mai 2014, 11:34
Beneficiile necunoscute ale delicioaselor păstăi de fasole verde asupra corpului uman

Păstăile de fasole verde au proprietăţi foarte diferite de alte legume: conţin foarte puţine calorii (maxim 30 la 100 de grame), puţini carbohidraţi şi puţine proteine, sunt bogate în fibre care garantează regularitatea intestinală, purifică organismul şi protejează mucoasa colonului, reduc timpul de expunere şi contactul pereţilor la substanţele toxice şi scad nivelul de colesterol în sânge, scrie epochtimes-romania.com.

Citeşte şi Socant! 4 alimente sanatoase, dar totodata otravitoare. Sigur le consumi frecvent!

Fasolea verde conţine o cantitate foarte mare de apă (circa 90%) şi este o sursă bună de acid folic (care previne defectele tubului neural ale fătului) şi care împreună cu vitamina B12 este esenţial pentru sinteza ADN-ului şi pentru diviziunea celulară.

Este, de asemenea, bogată în vitamina C un nutrient esenţial, implicat în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic şi al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi şi a nitrozaminelor, în reacţii imunologice, care facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv.

Citeşte şi Câte calorii are o felie de pâine în funcţie de sortiment

Fasolea verde conţine fier, magneziu, calciu, mangan şi potasiu, elemente esenţiale pentru metabolismul organismului. Compoziţia de mangan este un co-factor esenţial într-un număr de enzime importante în producţia de energie şi apărarea antioxidantă a organismului, iar potasiul reglează lichidele în exces din corp, combate efectele negative ale sodiului şi ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Fasolea verde este aliatul dietei şi siluetei, fiind diuretică, previne retenţia de apă şi facilitează eliminarea toxinelor, fiind mult mai digerabilă, cauzând mai puţină flatulenţă. Fiind răcoritoare pentru tractul gastro-intestinal şi re-mineralizantă, fasolea este recomandată pentru cei care suferă de anemie, pentru diabetici (datorită aportului mic de carbohidraţi) şi pentru cei care suferă de constipaţie.

Fasolea verde este foarte versatilă în bucătărie fiind folosită ca un ingredient pentru paste şi pentru omlete delicioase, poate fi combinată cu alte legume ca garnitură sau poate însoţi diferite feluri de mâncare cu crustacee, cât şi antreurile din peşte şi carne. Spre deosebire de fasole, care poate fi păstrată uscată, păstăile de fasole verde trebuie să fie congelate proaspete sau fierte şi apoi congelate, cât şi păstrate în frigider într-o pungă sigilată, pentru a fi consumate în maximum 4-5 zile. La „Articole pe aceeaşi temă” puteţi viziona câteva reţete româneşti delicioase.