Beneficiile somnului de după-amiază

Iată care sunt beneficiile unui somn scurt de după-amiază.

16 iul. 2015, 20:42
Beneficiile somnului de după-amiază

1. Răbarea. Te simți frustrat și nu mai ai răbdare? Dormi o oră la prânz înainte de o activiate și vei vedea că vei fi mult mai răbdător după aceea, scrie doctorulzilei.ro.

2. Crește atenția. Studiile au arătat că piloții de avioane sunt mult mai atenți după un somn de după amiaza de numai 10 minute. Somnul poate varia 30-40-10 minute.

3. Doar gândindu-te la somn te ajută. Un studiu realizat de cercetătorii britanici a dezvăluit faptul că doar anticipând somnul te ajută să te linștești și să te relaxezi.

4. Te ajută să îți amintești. Somnul de după amiază face minuni pentru memorie. În timpul somnului, informațiile sunt procesate mult mai ușor decât în mod conștient, astfel, îți vei aminti mult mai ușor informațiile de care ai nevoie după o oră de somn la prânz.

5. Îmbunătățește creativitatea. Dacă ai probleme cu creativitatea este timpul să dormi puțin la prânz. Studiul condus de Sarah Mednick conchide că somnul de după amiază îmbunătășește creativitatea.

6. Te ajută să lupți contra bolilor. Siestele grecești sunt benefice deoarece somnul luptă împotriva stresului. „Ciclul natural de somn este format din două părți, de aceea, ne simțim mai somnoroși după-amiaza”.

Citeşte şi Află cum să dormi corect pentru a deveni un om de succes