Beneficiul miraculos ascuns în pepene. Iată de ce este recomandat să îi mănânci seminţele

Pepenele este fructul vedetă în sezonul de vară. Acesta este bogat în vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali, având nenumărate beneficii asupra sănătăţii.

30 iul. 2021, 09:15
Beneficiul miraculos ascuns în pepene. Iată de ce este recomandat să îi mănânci seminţele

Beneficiul miraculos ascuns în pepene. Puţini ştiu însă că adevăratul beneficiu al pepenelui se află în seminţe.

Beneficiul miraculos ascuns în pepene. Iată de ce este recomandat să îi mănânci seminţele

Pepenele este un fruct miraculos, mai ales vara, oferind un plus de hidratare și energie. Acestea este un adevărat stimulent pentru sănătate, având o multitudine de nutrienți benefici pentru organism. Totuși, este important să știi că acest fruct poate fi contraindicat pentru anumite persoane.

Semințele, de asemenea, sunt o comoară pentru corpul nostru. Acestea sunt bogate în magnezii șu alte minerale esențiale. Iată cum le poți consuma!

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a explicat cum putem să consumăm semințele din pepene. Sunt mai multe feluri în care putem mânca semințele. Despre acest subiect, Cristian Mărgărit a vorbit pentru Antena 1, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, potrivit DC News.

„Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțin sare și le uscăm în cuptor. Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu.

Sunt bune pentru sănătate”, a spus la Neatza cu Răzvan și Dani.

Citeşte şi: Directorul Morgan Stanley a devenit cel mai bine plătit bancher de pe Wall Street, cu 33 milioane de dolari în 2020. Acum 10 ani banca declanşa marea criză şi era în pragul falimentului, fiind salvată cu banii americanului de rând
Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată.

Consumat ca atare, pepenele este benefic pentru sănătatea inimii, datorită conținutului ridicat de licopen. Licopenul este un antioxidant puternic, recunoscut pentru efectul de reducere a colesterolului din sânge.

De asemenea, el mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu.

Citeşte şi: Alimentul care e otravă pentru organism. Duce la declanşarea cancerului. Anunţul făcut de specialişti: Ar trebui să dispară din farfuria oricăruia dintre noi
 


loading...