EXCLUSIV Benone Sinulescu a murit. Anton Hadăr: O veste groaznică. M-a sunat soţia lui acum 10 minute şi mi-a spus că s-a prăpădit

Benone Sinulescu a murit. Artistul în vârstă de 84 de ani a murit acasă, soţia lui fiindu-i alături.

18 nov. 2021, 16:30
EXCLUSIV Benone Sinulescu a murit. Anton Hadăr: O veste groaznică. M-a sunat soţia lui acum 10 minute şi mi-a spus că s-a prăpădit

Benone Sinulescu a murit. Artistul în vârstă de 84 de ani a murit acasă din cauza unei pneumonii.

„O veste groaznică. M-a sunat soţia lui acum 10 minute şi mi-a spus că s-a prăpădit. N-a murit de boala pe care o avea, care era spre vindecare, ci pur şi simplu dintr-o pneumonie. Înghiţise ceva şi nu a mai ieşit de acolo, nu mă pricep. A murit acasă, lângă soţie”, a declarat Anton Hadăr, la România TV.

Citeşte şi: Primele declaraţii ale soţiei lui Benone Sinulescu despre moartea artistului: „N-a vrut la spital de frică de Covid”

În ultimii ani Benone Sinulescu s-a refugiat la Bârzava, o localitate aflată la marginea Aradului, unde avea o căsuţă cochetă, o livadă şi o grădină cu legume unde muncea cât e ziua de lungă. A spus că a venit timpul să se odihnească după ce a petrecut aproape 60 de ani pe scenă și a colindat lumea în lung și în lat de la un spectacol la altul.

Citeşte şi: Benone Sinulescu a murit! Artistul s-a stins din viaţă la 84 de ani din cauza unei pneumonii

Nu i-a plăcut niciodată să vorbească despre moarte, dar, prevăzător din fire artistul și-a luat măsurile pentru ca rudele să nu se certe pe avere atunci când el nu va mai fi.

„Am făcut o reciprocitate eu cu soţia mea, să nu se întâmple cum a fost cu alţi artişti, că li s-a împărţit averea prin tribunale. Eu am avut ideea. Am spus: soţia mea dragă şi scumpă, dacă eu mor, tu rămâi responsabilă pentru avere şi invers”, povestea Benone Sinulescu.

Pe lângă case, terenuri şi obiecte de artă, Benone Sinulescu se mândrea cu o colecţie mai puţin obişnuită. Artistul a investit o avere în cele peste 100 de peruci pe care le-a purtat de-a lungul timpului, până în 1990 când a renunțat la ele.

De-a lungul carierei Benone Sinulescu a fost personajul principal a mai multor zvonuri și legende. Avea doar 17 ani când a devenit cunoscut, dar gura lumii a și început să răspâdească zvonul că acesta suferă de o boală incurabilă și că are un singur plămân. După câțiva ani, toată România a fost îngrozită de așa-zisele crime pe care Benone Sinulescu le-ar fi săvârșit cu brutalitate: și-ar fi ucis nu una, ci două soții.

„A circulat cândva un zvon pe timpul lui Gheorghiu Dej că mi-am omorît soţia şi că Dej m-a eliberat din închisoare – nişte aberaţii. .. că o aruncsaem de la balcon, pe una că am băgat-o în sac şi am gîdilat-o la picioare pînă a murit DOAMNE”, spune Benone Sinulescu.

Nea Beni, cum i-au spus apropiații, a avut un singur regret. Că nu s-a căsătorit mai devreme cu cea care i-a devenit soție.

Energia și bucuria lui de a trăi din plin fiecare clipă au fost molipsitoare pentru toți cei care l-au iubit. În mai multe interviuri acesta a recunoscut că de la mama a moștenit umorul, neastâmpărul și pofta de viață

„Părinţii mei voiau să mă facă medic. De unde până unde că moare omu lângă mine dacă văd un pic de sânge. Dumnezeu a vrut să fiu şi eu un fel de medic, alin sufletele oamenilor, nu?”, a mai povestit Benone Sinulescu.