Benzina a devenit mai scumpă decât motorina. Prețul carburanților la 30 mai

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților în România, a scumpit astăzi benzina, dar a ieftinit motorina.

30 mai 2023, 10:24
Benzina a devenit mai scumpă decât motorina. Prețul carburanților la 30 mai

Benzina a devenit mai scumpă decât motorina. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează în data de 30 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,54 lei/litru, în timp ce motorina standard a ajuns la 6,48 lei/litrul.

Față de ziua anterioară, Petrom a scumpit benzina cu șase bani pe litru și a ieftinit motorina cu doi bani pe litru. În general, fie se scumpesc ambii carburanți fie doar unul, în rare cazuri avem de-a face cu situația de azi, cînd unul se scumpește și altul se ieftinește, scrie Economica.net.

Citește și: Poliţiştii ameninţă şi ei cu greva şi avertizează Guvernul: „Avem soluţii să blocăm sistemul. Nu ne provocaţi!”

După ultimele evoluții, benzina devine mai scumpă decât motorina, o noutate pe piața românescacă în ultimii ani, care este încă preponderent o piață a dieselului.

Cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 76 de dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 72 de dolari, niveluri în ușoară scădere.

Citește și: Protest al sindicaliştilor din Educație. Mii de angajaţi din sistem vor mărșălui prin București. Restricții în Capitală

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul de carburanți a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.