Benzina şi motorina continuă să se ieftinească. Guvernul ia în calcul prelungirea compensării cu 50 de bani la carburanţi

Guvernul vrea să prelungească compensarea preţului carburanţilor cu 50 de bani pentru încă trei luni, potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 3. O astfel de măsură a fost luată şi în septembrie, când s-a decis prelungirea compensării până la 31 decembrie. Recent, premierul Ciucă că prelungirea măsurii "va fi analizat în funcție de evoluția pieței".

24 nov. 2022, 09:01
Benzina şi motorina continuă să se ieftinească. Guvernul ia în calcul prelungirea compensării cu 50 de bani la carburanţi
Preţ benzină şi motorină 8 iulie 2022

Benzina şi motorina continuă să se ieftinească. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa pe 24 noiembrie 2022, în aplicația Petrom, un preţ de 7.5 lei pentru un litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,71 lei/litrul. După aplicarea subvenţiei, preţurile ajung la 7 lei pe litru la benzină și 8,21 lei pe litru la motorină.

Citeşte şi: Care sunt alimentele care se vor scumpi de la 1 ianuarie. Românii vor plăti mai mult și pentru anumite servicii

Preţul carburanţilor a reînceput să scadă din 17 noiembrie, după o lună în care au crescut în 15 rânduri, cumulând o scumpire de 63 de bani pe litru.

În ciuda ieftinirilor, guvernanţii iau în calcul prelungirea compensării preţurilor la benzină şi motorină cu 50 de bani pe litru pentru încă trei luni, din ianuarie până în martie 2023, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Citeşte şi: Greul vine abia din 2023. Adrian Câciu, ministrul de Finanțe: „E evident că economia României încetinește. E un mare semnal pentru noi”

Recent, premierul Nicolae Ciucă spunea că guvernul nu a luat încă în calcul o prelungire a măsurii de compensare cu 50 de bani per litru de carburant, dar că la momentul la care va expira măsura, subiectul va fi discutat punctual.

„Nu am luat în discuție acest subiect, însă la momentul oportun, așa cum a fost și data trecută, el va fi analizat în funcție de evoluția pieței”, a declarat Nicolae Ciucă.