Care sunt alimentele care se vor scumpi de la 1 ianuarie. Românii vor plăti mai mult și pentru anumite servicii

Oamenii se îngrijorează din ce în ce mai mult din cauza prețurilor mari la alimente și de facturile uriașe la energie. Vești bune nu se anunță însă prea curând, ba mai mult, de la 1 ianuarie oamenii vor plăti mai mult pentru anumite alimente.

21 nov. 2022, 21:14
Care sunt alimentele care se vor scumpi de la 1 ianuarie. Românii vor plăti mai mult și pentru anumite servicii

Oamenii se îngrijorează din ce în ce mai mult din cauza prețurilor mari la alimente și de facturile uriașe la energie. Românii așteaptă parcă cu sufletul la gură o ieșire din situația sumbră în care se află.

Ce alimente se scumpesc de la 1 ianuarie

Odată cu venirea anului nou lucrurile nu se schimbă în bine. Unela alimente vor avea un preț mai mare la începutul acestui an. Printre acestea, cap de listă sunt chiar băuturile, mai exact berea fără alcool, cidrul sau sucurile. Prețul prevedea ca TVA-ul să aibă o creștere de la 9% la 19%, ceea ce se va reflecta și în creșterea prețurilor. Marea problemă este că nu doar prețurile la alimente vor avea o creșterea semnificativă, ci și unele servicii precum cazatul la hotel.

Planul Guvernulu este ca TVA-ul să crească de la 5% la 9%. De asemnea, cei care obișnuiesc să  ia cina în oraș la un restaurant vor fi și ei afectați. Prețul la pâine se va modifica și el. Printre atâtea vești rele, iată că răsare și soarele pentru care vor să își achiziționeze o locuință prin prima casă. Este prevăzută o scădere  taxei pe valoarea adăugată, doar dacă valoarea casei este mai mică sau egală cu 120.000 de euro.

Citește și: Fiul procurorului Teodor Niță, din Constanța, a fost înmormântat alături de sora lui. Drama cumplită a familiei care și-a pierdut ambii copii la distanță de doar câțiva ani

Românii vor avea o masă mult mai sărcă de sărbători

Valul de scumpiri i-a îngrijorat foarte mult pe românii. Dacă anii trecuți aceștia luau cu asalt magazinele alimentare pentru a-și lua cele necesare pentru masa de Crăciun, anul acesta însă veste scumpirilor nu a fost pe placul românilor, mai ales că printre alimentele care își vor modifica prețul este și carnea de porc la mare căutare în acest sezon.

Mai mult decât atât, facturile foarte mari la energie i-au făcut pe români să se îngrijoreze că vor sta în această iarnă și vor tremura la prorpiu de frig.

Citește și:Fără patinoar în aer liber la Miercurea-Ciuc din cauza prețurilor la energie. Primarul Korodi Attila: „E o sumă de 5-6 ori mai mare față de anul trecut. Nu ne putem asuma această responsabilitate”