Benzina şi motorina continuă să se scumpească. Lovitură pentru şoferi înainte de sărbători

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a majorat din nou prețul benzinei și motorinei vândute în stațiile de distribuție ale companiei.

04 nov. 2022, 10:29
Benzina şi motorina continuă să se scumpească. Lovitură pentru şoferi înainte de sărbători

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afişat vineri, 4 noiembrie 2022, în aplicația Petrom, un preț de 7,60 lei/litru pentru benzina standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,96 lei/litrul. După aplicarea reducerii de 50 de bani, şoferii ajung să plătească 7,10 lei pe litru la benzină și 8,46 lei pe litru la motorină.

O analiză Economica.net arată că, în dimineața zilei de vineri, Petrom a majorat prețul benzinei și al motorinei cu patru bani pe litru, comparativ cu ziua precedentă.

Citeşte şi: Culmea crizei: Salarii majorate peste noapte cu 15% la Cancelaria premierului. Alocaţiile mai aşteaptă, pensiile se mai negociază

Ultima scumpire a carburanţilor avut loc chiar joi, 3 noiembrie, și a fost operată doar la benzină, plus patru bani pe litru.

Citeşte şi: Pâinea şi alte produsele din panificație, tot mai scumpe. Producătorii anunță noi creșteri de prețuri în perioada următoare

Din 7 octombrie, moment de la care prețurile carburanţilor au început din nou să crească după o lungă perioadă de ieftiniri, benzina şi motorina s-au scumpit în 14 rânduri. Cumulat, în această perioadă, scumpirea a ajuns la 55 de bani pe litru în cazul motorinei, carburantul cel mai utilizat în România. Pentru benzină, scumpirea cumulată a fost tot de 55 de bani.