Berceanu a fost numit vicepreşedinte al Senatului. Cine sunt noii membri ai Biroului Permanent

Radu Berceanu a fost ales, marţi, vicepreşedinte al Senatului, la propunerea PDL. Fostul ministru al Transporturilor a ocupat până în prezent funcţia de chestor al Senatului şi a anunţat în primăvară că nu mai intenţionează să candideze pentru un nou mandat de parlamentar. Nominalizarea lui Berceanu din partea PDL vine în condiţiile în care democrat-liberalii nu au reuşit să obţină în urma negocierilor cu Puterea un al doilea fotoliu de vicepreşedinte.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 12:28
Berceanu a fost numit vicepreşedinte al Senatului. Cine sunt noii membri ai Biroului Permanent

Plenul Senatului a votat, marţi, componenţa Biroului Permanent, Radu Berceanu (PDL), Petru Filip (PSD), Dan Radu Ruşanu (PNL) şi Laurenţiu Chirvăsuţă din partea progresiştilor fiind cei patru vicepreşedinţi, transmite Mediafax. Structura noului Birou Permanent a fost aprobată cu 63 de voturi „pentru”, în timp ce lista nominală cu cei din conducerea Senatului a fost adoptată cu 82 de voturi „pentru”.

Preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat la începutul şedinţei de plen că, după două-trei runde de negocieri, noua componenţă politică a Biroului Permanent cuprinde, din partea PSD, un post de vicepreşedinte, două de secretar şi două de chestor.

PDL are în Biroul Permanent un post de vicepreşedinte şi două posturi de secretar, PNL – un post de vicepreşedinte şi unul de chestor, grupul progresist – un post de vicepreşedinte, iar UDMR un post de chestor.

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a anunţat că, pentru postul de vicepreşedinte, formaţiunea l-a desemnat pe Petru Filip, iar ca secretari pe Valentin Calcan şi Cosmin Nicula. Chestori din partea PSD vor fi Alexandru Cordoş şi Florin Constantinescu.