Berceanu: Îl voi susţine pe Blaga la şefia PDL dacă nu o să fie altcineva mai bun

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, luni, că îl va susţine pe Vasile Blaga la şefia partidului, dacă nu o să fie alt candidat mai bun, precizând că nu are idee cine ar putea fi mai bun, dar "poate că apare vreo surpriză".

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 13:53
Berceanu: Îl voi susţine pe Blaga la şefia PDL dacă nu o să fie altcineva mai bun

Întrebat dacă îl va susţine pe Vasile Blaga la şefia PDL, el a răspuns: „Dacă nu o să fie altcineva mai bun, îl voi susţine. Eu am spus lucrul acest şi data trecută, în mai, că îl susţin pe Vasile Blaga, pentru că mi se pare că este cel mai bun dintre cei care şi-au depus candidatura şi dacă ar fi fost altul mai bun îl susţineam pe acela, fără nicio supărare. Şi acum este aceeaşi situaţie. O să vedem cine îşi depune candidatura”.

Chestionat cine ar putea fi mai bun, Bercanu a arătat că acum nu are o idee, dar „poate că apare vreo surpriză”.

Întrebat despre o eventuală candidatură pentru funcţia de preşedinte al PDL din partea lui Mihai Răzvan Ungureanu, Radu Berceanu a răspuns că trebuie să se înscrie în PDL cei care vor să candideze.

„Am obosit spunând că s-a făcut derogare pentru cei care n-au vechime nu pentru cei care nu sunt în partid. Aşa dacă ne gândim la de ăştia care nu sunt în partid, am putea să ne gândim şi la Ponta sau la Crin Antonescu, la oricine. Cine vrea să facă o treabă în PDL, mai întâi şi mai întâi, se înscrie. Este după formula vine Mahomed la munte şi nu muntele la Mahomed”, a menţionat democrat-liberalul.

Întrebat dacă este Convenţia cea mai bună variantă pentru PDL, acesta a răspuns afirmativ.

El a afirmat că situaţia este una extraordinară, iar în Statut, pentru situaţie extraordinară există Convenţie extraordinară.

Potrivit afirmaţiilor sale, orice altfel de invenţii ar fi fost „nişte lucruri foarte pe alături” de Statut, cu modificări care trebuie trimise la Tribunalul Bucureşti, unde durează luni de zile, ar fi putut exista contestaţii.

„Până la urmă, cea mai bună rezolvare este totdeauna prin alegeri, cu condiţia ca aceia care vin să aleagă să nu fie aranjaţi, manevraţi şi manipulaţi ci să fie lăsaţi să aleagă”, a spus senatorul.

„Dacă o să vină, în principal, cei opt sute şi ceva de primari şi consilierii judeţeni pe care îi avem, aceştia sunt oameni care au muncit şi s-au lovit de tot ceea ce înseamnă contactul direct cu alegătorii în perioada foarte apropiată, în timpul alegerilor locale, şi atunci nu se vor lăsa influenţaţi. Vor alege cum ştiu ei că este cel mai bine ca lucrurile să meargă în regulă de aici încolo”, a mai opinat Radu Berceanu.

Şeful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga, a evitat, luni, să spună dacă va candida la şefia PDL şi, întrebat dacă ezită să candideze de teama unui eşec la alegerile parlamentare, el a susţinut că nu a pus niciodată în balanţă cariera personală cu bunul mers al partidului.

Chestionat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al PDL, Blaga a răspuns că încă nu este convocată Convenţia Naţională, marţi urmând să aibă loc Consiliul Naţional de Coordonare.