Berceanu: Videanu ar fi o soluţie pentru primărie, dar PDL trebuie să aleagă repede

Senatorul PDL Radu Berceanu vrea ca democrat-liberalii să decidă cât mai repede numele candidatului pentru primăria Capitalei, pentru a nu se repeta situaţia de acum patru ani, când Vasile Blaga a fost desemnat prea târziu drept aspirant. Democrat-liberalul îl vede pe Videanu ca un oponent cu şanse în faţa lui Oprescu.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 10:38
Berceanu: Videanu ar fi o soluţie pentru primărie, dar PDL trebuie să aleagă repede

În opinia lui Berceanu, Adriean Videanu ar fi fost unul dintre cei mai buni primari, cu realizări evidente, în pofida unor scăderi ale sale.

„El nu s-a ocupat foarte mult de imaginea sa, crezând că, dacă face nişte lucruri, o să le vadă toată lumea şi nu-i neapărat nevoie să-şi facă foarte multă imagine. Aşa că ar fi un primar foarte bun. Aşa cum eu sunt convins că Vasile Blaga ar fi fost un primar foarte bun. Bucureştenii au ales ca şi cum l-ar fi ales pe Vasile Blaga chirurg-şef la spital, tot aşa au ales şi la Primărie”, a declarat Radu Berceanu pentru RFI.

Pedelistul a avertizat că trebuie evitată situaţia în care PDL să vină cu un candidat pe ultima sută de metri.

„Dacă iarăşi o să fie cum a fost acum patru ani, cu o foarte lungă perioadă de indecizie şi la sfârşit cu o decizie cum se zice în franţuzeşte «en catastrophe», nu cred că e cea mai bună soluţie. Aşa că indiferent care e candidatul, inclusiv Adriean Videanu, trebuie decis repede!”, a mai spus Berceanu.

Videanu a fost primar al Capitalei din 2005, dar în 2008 nu a candidat, lăsându-l pe Vasile Blaga care a pierdut în faţa lui Sorin Oprescu.

Pe lângă Videanu, a mai fost vehiculat şi numele Monicăi Macovei, în timp ce Theodor Paleologu, Costică Canacheu şi Silviu Prigoană şi-au anunţat public dorinţa de a obţine nominalizarea din partea PDL.