Noi acuzaţii scandaloase în cazul sclavilor de la Berevoieşti. Primarul şi poliţia ar fi ştiut ce se întâmplă VIDEO

Noi acuzatii scandaloase în cazul sclavilor de la Berevoeşti. Mai mulţi localnici, inclusiv consilieri locali, îl acuză pe primar că i-ar fi ajutat pe stăpânii de sclavi să ia ajutoare sociale. Totul în schimbul voturilor. După toate aceste dezvăluiri, edilul şi-a cerut suspendarea.

28 iul. 2016, 09:05
Noi acuzaţii scandaloase în cazul sclavilor de la Berevoieşti. Primarul şi poliţia ar fi ştiut ce se întâmplă VIDEO

Localnicii îl acuză pe primar nu doar că ştia şi profita de pe urma sclavilor, ci chiar îi şi ajuta şi proteja pe stăpâni, informează România TV. Pentru a muşamaliza cazul sclavului care a murit strivit de un copac în timp ce muncea pentru ţigani, primarul ar fi grăbit înmormântarea şi i-a folosit pentru a săpa groapa pe doi romi care beneficiau de bani de la stat.

Citeşte şi TUPEU MAXIM. Stăpânii de sclavi din Argeş cer să fie liberi

„I-am întrebat ce fac. Mi-au spus că nu aţi aflat despre eveniment? A avut loc un accident. Au primit ordin de la primărie să sape groapa şi în rest primăria se ocupă de cele creştineşti”, a declarat un localnic.

Şi poliţiştii locali ar fi ştiut de tot ce se întâmplă şi nu au zis nimic. „Am remarcat şi alte persoane pe acolo şi câţiva poliţiştii, şi pe şeful poliţiei Berevoeşti”, a mai spus localnicul. 

„Una din victime, care se pare că lucra de ani buni, era sclav de ani buni în Gămăceşti, moare în condiţii şi culmea din afirmaţiile priamarului cadavrul e găsit tocmai de poliţie”, a spus un alt martor. 

Mai mult, oamenii spun că edilul îi ajuta pe stăpânii de sclavi să obţină ajutoare sociale.

„Unele persoane îşi achiziţionau maşini poate un animal o drujbă şi nu trebuia să mai primească ajutor, deşi funcţionarii din primărie îi ziceau tocmai pentru că erau finii lui. Nu era de acord cu propunerea angajaţilor şi dispunea acordarea în continuare a ajutoarelor sociale. Romi ne-au spus că sunt concetăţeni de-ai lor care sunt în străinătate şi primesc ajutoare sociale”, a precizat un alt localnic.

Citeşte şi Noi dezvăluiri şocante despre stăpânii de sclavi din Argeş. Primeau lunar bani de la stat

Primarul neagă însă toate acuzaţiile.

„Aceste acuze eu nu le cunosc, nici nu vreau să ştiu. Au fost verificate de asistenţa socială şi s-a stabilit că aceste ajutoare au fost invizibile”, a spus Florin Proca, primarul comunei Berevoieşti.  

Edilul, membru PSD, a cerut să fie suspendat din partid până când toate aceste acuzaţii se vor lămuri. 37 din cei 38 de ţigani care au maltratat zeci de oameni sunt acum după gratii.