Berlinul confirmă expulzarea unor agenţi ruşi de spionaj. Rusia răspunde cu aceeași monedă

Guvernul de la Berlin a confirmat, sâmbătă după-amiază, că a cerut Rusiei să reducă numărul agenţilor de spionaj care s-ar afla pe teritoriul Germaniei. În replică, Ministerul de Externe rus a anunţat sâmbătă expulzarea a ''peste 20'' de diplomaţi germani.

22 apr. 2023, 22:48
Berlinul confirmă expulzarea unor agenţi ruşi de spionaj. Rusia răspunde cu aceeași monedă

Ministerul de Externe de la Berlin a anunţat, sâmbătă după-amiază, că este la curent cu decizia Rusiei de a expulza diplomaţi germani. „Guvernul german şi partea rusă au fost în contact, în ultimele săptămâni, în legătură cu personalul din reprezentanţele diplomatice, în scopul reducerii prezenţei serviciilor de informaţii ruse pe teritoriul Germaniei. Expulzările anunţate astăzi de autorităţile ruse au legătură cu acest lucru”, a transmis Ministerul de Externe de la Berlin.

Anterior, Ministerul de Externe rus a anunţat sâmbătă expulzarea a ”peste 20” de diplomaţi germani, ca răspuns la o măsură similară luată de Berlin.

Citește și: Explozie puternică pe teritoriul Rusiei, la graniţa cu Ucraina. S-a format un crater cu raza de 20 metri VIDEO

”Peste 20 de diplomaţi germani sunt expulzaţi din Rusia”, a indicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, pentru postul de televiziune Zvezda.

Anterior în cursul zilei de sâmbătă, Ministerul de Externe rus difuzase un comunicat în care anunţa ”represalii” în urma ”noii expulzări masive” de diplomaţi ruşi din Germania. ”Condamnăm ferm aceste acţiuni ale Berlinului, care continuă să distrugă întregul evantai al relaţiilor ruso-germane, inclusiv dimensiunea lor diplomatică”, adăuga diplomaţia rusă.

Citește și: Minstrul rus de externe, Serghei Lavrov, anunță că Rusia vrea încheierea războiului din Ucraina cât mai curând

Moscova precizează că în 5 aprilie l-a ”notificat oficial” pe ambasadorul german despre decizia ei de a ”limita considerabil numărul maxim de angajaţi ai misiunilor diplomatice germane” în Rusia.