Minstrul rus de externe, Serghei Lavrov, anunță că Rusia vrea încheierea războiului din Ucraina cât mai curând

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova dorește încheierea conflictului din Ucraina cât mai curând posibil.

17 apr. 2023, 23:33
Minstrul rus de externe, Serghei Lavrov, anunță că Rusia vrea încheierea războiului din Ucraina cât mai curând
Serghei Lavrov susține că Rusia dorește încetarea războiului

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a declarat luni, în timpul unei vizite în Brazilia, că Moscova își dorește ca bătălia din Ucraina să se sfârșească cât mai curând posibil, potrivit Reuters.

În timpul unei conferințe de presă, Lavrov a mulțumit Braziliei pentru „înțelelgerea geneziei situației din Ucraina” și a declarat că Rusia își dorește ca acest condlict să se încheie.

Citește și: Când se va încheia războiul din Ucraina. Mircea Geoană, secretar adjunct NATO: „Următoarele luni vor fi intense din punct de vedere militar în Ucraina. NATO încearcă să scurteze războiul”

Rusia a transmis în repetate rânduri că orice soluționare a conflictului trebuie să recunoască „realitățile” anexării sale unilaterake a patru provincii ucrainene, pe care forțele armate ruse le controlează în mod parțial.

„Trebuie să rezolvăm conflictul într-un mod durabil, nu imediat, dar ţările NATO şi Occidentul nu şi-au îndeplinit angajamentele pe care şi le-au asumat la începutul acestui secol”, spunea Serghei Lavrov într-o aparentă referire la acordurile de la Minsk.

Rusia susține că a fost nevoită să intervină în Ucraina în luna februarie a anului trecut pentru a-i apăra pe vorbitorii de limbă rusă de persecuții și pentru împiedicarea Occidentului să folosească Ucraina pentru amințarea securității Rusiei.

Citește și: Cicatrice misterioasă observată pe gâtul lui Putin la slujba de Paște: ”Am înțeles de unde a venit simbolul Z”

Atât Kievul, cât și Occidentul consideră că acestea sunt doar niște pretexte nefondate pentru un război de cucerire în care oameni au fost uciși și orașe au fost devastate.

Brazilia este prima oprire a ministrului Serghei Lavrov în cadrul unui turneu care va continua cu vizite în Venezuela, Cuba și Nicaragua, țări care întrețin relații economice și politice strânse cu Rusia.