Berlusconi către Ponta: Dacă aş fi ca Ceauşescu, voi avea puterile pe care nu le-am avut niciodată

Publicat: Sâmbătă, 09 Februarie 2013 20:49 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Februarie 2013 21:45 // Sursa: Mediafax

Silvio Berlusconi i-a dat replica, sâmbătă, premierului Victor Ponta, afirmând că, dacă ar fi ca Nicolae Ceauşescu, cel puţin va avea "puterile" pe care nu le-a avut până acum.

Foto: AP

Silvio Berlusconi i-a dat replica, sâmbătă, premierului Victor Ponta, afirmând că, dacă ar fi ca Nicolae Ceauşescu, cel puţin va avea "puterile" pe care nu le-a avut niciodată.

"Bine, (dacă aş fi ca Ceauşescu – n.red.), cel puţin voi avea puterile pe care nu le-am avut niciodată…", a afirmat Berlusconi, conform ziarului La Repubblica.

El a precizat că în mod obişnuit nu optează pentru a vorbi în italiană deoarece accentul sicilian pe care îl are poate crea confuzie.

Victor Ponta a participat sâmbătă, la Torino, la un miting al socialiştilor europeni pentru susţinerea candidatului Partidului Democrat italian, Pier Luigi Bersani, la poziţia de prim-ministru. În acest context, Ponta spusese că, pentru Italia, o reîntoarcere a lui Silvio Berlusconi ar echivala cu revenirea lui Nicolae Ceauşescu în România.

"Pentru noi, alăturându-ne Europei ca ţară fostă comunistă a fost mult mai mult decât a fost pentru dumneavoastră, a fost un vis. (…) Berlusconi nu este parte din acest vis, pentru că e un coşmar. Nu mi-aş putea imagina Italia cu Berlusconi la putere din nou, aşa cum nu-mi pot imagina România cu Ceauşescu înapoi. Acest trecut trebuie să rămână acolo, iar ceea ce este important este viitorul", le-a spus Ponta, în limba italiană, celor adunaţi la Torino.

Ponta a mai afirmat că este sigur că Pier Luigi Bersani, candidat pentru poziţia de premier al Italiei, este şansa cea mai bună nu doar pentru italieni, ci şi pentru cei peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară. "În septembrie, înaintea campaniei electorale în România, PPE a venit la Bucureşti să susţină (PDL, n.r.), dar nu a ajutat, pentru că noi am obţinut 60% din voturi. Tot mai multe partide din PPE vorbesc de mai multă Europă, dar am văzut ieri ce se întâmplă şi ce înseamnă pentru ei: mai multă Europă, mai puţini bani pentru UE. Mai multă Europă pentru cine?", a întrebat retoric premierul român.

Coaliţia de centru-stânga din Italia, condusă de Pier Luigi Bersani, este favorită în scrutinul parlamentar anticipat care va avea loc pe 24 - 25 februarie, însă, conform sondajelor de opinie, în ultimele săptămâni blocul de centru-dreapta al lui Silvio Berlusconi a micşorat distanţa, promiţând reducerea impozitelor. Potrivit sondajelor efectuate vineri la comanda ziarului Corriere della Sera, forţele de centru-stânga sunt creditate cu 37,2%, iar cele de centru-dreapta cu 29,7%. Distanţa s-a micşorat faţă de ianuarie, când era de aproape zece procente. Un alt sondaj, realizat de Euromedia Research, relevă o distanţă de doar 2 procente între centru-stânga şi centru-dreapta.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ceuşescu dictator limba italiană Serghei Stanişev Silvio Berlusconi victor ponta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H