Berlusconi înfurie Germania: Merkel conduce Al Patrulea Reich!

Furie în Germania după ce în publicaţia Il Giornale, care aparţine fostului premier italian Silvio Berlusconi, a apărut fotografia cancelarului german Angela Merkel cu mâna dreaptă ridicată în semn de salut, într-un gest asemuit de către publicaţia italiană salutului hitlerist şi cu  un comentariu în care este comparat guvernul german cu un guvern nazist.  

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 20:47
Berlusconi înfurie Germania: Merkel conduce Al Patrulea Reich!

În comentariile care însoţesc  fotografia de pe prima pagină, cu titlul „Al Patrulea Reich”, Il Giornale sugerează şi faptul că nici milioanele de morţi în urma celor două războaie mondiale „nu au fost suficiente pentru a potoli egomania germană”.

Articolul a declanşat un război de cuvinte dure între Italia şi Germania privind evoluţia crizei din zona euro. În furibundul articol, Merkel este acuzată pentru intransigenţa sa, care „ne-a adus pe noi (italienii, n.r.) şi întreaga Europă în genunchi”, adăugînd că „Italia nu mai este în Europa, ci în cel de-al Patrulea Reich”.

„În timpul Primului Reich, Germania voia şi titlul de Împărat al Romei, iar în timpul următoarelor două, ei (germanii, n.r.) au folosit din nou propriile lor mijloace împotriva ţărilor din Europa, două războaie şi milioane de morţi, care nu au fost însă suficiente pentru a le potoli egomania . Acum izbucnesc din nou, dar fără tunuri, de data acesta folosind Euro”, scrie cotidianul italian.

Agenţia Standard&Poor’s a scăzut ratingul a 15 bănci italiene. „Germanii cred că este dreptul lor şi că noi trebuie să fim de acord, să ne predăm, să îi transferăm totul Angelei Merkel, care vrea să ne comande în propria noastră casă”, mai scrie Il Giornale.
 
Nu este pentru prima oară când publicaţia italiană intră în conflict cu Germania. Cu două luni în urmă, când Italia a învins Germania în semifinale, la Euro 20112, Il Giornale publica din nou fotografia lui Merkel cu titlul „Ciao, ciao culona”, expresia trivială însemnând, în traducere aproximativă, „pa, pa, fund gras!”