Bernie Sanders, luat peste picior de români după postarea privind Internetul din România

După ce candidatul la Casa Albă, Bernie Sanders, s-a arătat invidios pe viteza Internetului nostru, reacţia românilor nu s-a lăsat aşteptată. Senatorul democrat a fost chemat în România să vadă că nu suntem tocmai o ţară bananieră, iar o agenţie de turism s-a oferit chiar să-i plătească biletele de avion. Nepreţuitele replici ale românilor au ajuns şi în principalele ziare americane precum New York Times şi Washington Post.

04 mart. 2016, 12:36

Astăzi, oamenii din Bucureşti au o viteză mai mare la Internet decât majoritatea celor din Statele Unite. Acest lucru este inacceptabil şi trebuie să se schimbe„. Acesta este mesajul senatorului american Bernie Sanders, care a încins Internetul şi a stimulat imaginaţia internauţilor români.

Unii au privit indignarea candidatului la Casa Albă cu amuzament şi au răspuns pe măsură. Spre exemplu, un internaut a cerut Washingtonului să elimine vizele pentru români, pentru ca IT-iştii noştri să poată repara problema Internetului lent.

Un alt român s-a folosit de laitmotivul campaniei lui Trump, „Să facem America din nou măreaţă”, pentru a crea un poster. „Să facem America din nou măreaţă: Să invadăm România!„, se poate citi pe anunţ.

Alţii au luat mult mai în serios postarea lui Sanders şi i-au răspuns direct.

Salutări din Bucureşti! Huburi IT de ultimă generaţie, oameni deştepţi şi amuzanţi, multe de văzut, hai încoace. Apropo, nu e o ţară de lumea a treia„, i-a scris o jurnalistă.

O agenţie de turism s-a oferit chiar să-i plătească lui Sanders biletele de avion până în România, iar nişte băieţi puşi pe glume au creat şi testul prin care poţi vedea cât de rapidă e conexiunea ta la Internet.

Nu toţi au primit în acest fel declaraţia lui Sanders, ba chiar s-au arătat extrem de jigniţi. Un internaut a scris că mesajul lui Sanders sună de parcă „americanii ar merita mai mult decât ceilalţi”.

Citeşte şi Bernie Sanders, invidios pe viteza de Internet din România: Acest lucru este inacceptabil