Beyonce şi Selena Gomez cer o legislaţie mai strictă împotriva folosirii armelor VIDEO

Jennifer Aniston, Selena Gomez, Gwyneth Paltrow şi Beyoncé, dar şi alte celebrităţi din SUA au demarat o campanie prin care solicită autorităţilor americane o legislaţie mai strictă împotriva folosirii armelor, după masacrul de la o şcoală din Newtown, potrivit dailymail.co.uk.

RomaniaTV.net
23 dec. 2012, 16:49
Beyonce şi Selena Gomez cer o legislaţie mai strictă împotriva folosirii armelor VIDEO

Prin intermediul unui clip, celebrităţi din mai multe domenii, precum cinematografie, televiziune şi muzică, solicită autorităţilor un plan de acţiune, pentru evitarea situaţiilor dramatice precum masacrul petrecut la o şcoală din Newtown.

În urmă cu o săptămână, Adam Lanza, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a împuşcat-o acasă pe mama sa, Nancy, după care a mers la o şcoală, unde a împuşcat mortal 26 de persoane, printre care 20 de copii. Presa internaţională a scris că mama lui Adam Lanza probabil a jucat un rol important în accentuarea problemelor psihice ale acestuia, întrucât femeia se pregătea pentru colapsul civilizaţiei umane şi devenise obsedată de arme, învăţându-i pe cei doi fii ai săi să le folosească.

În clip, vedete precum Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Beyoncé Knowles, Michelle Williams, Reese Witherspoon, Kate Hudson, Cameron Diaz, Ellen DeGeneres, Julianne Moore, Chris Rock, Jamie Foxx, Selena Gomez, Jon Hamm, Will Ferrell şi Conan O’Brien pun întrebări simbolice de genul: „Câţi alţii?”, „Câte alte şcoli?”, „Câte alte cinematografe?”.

Pe de altă parte, presa internaţională a scris recent că, după şocul provocat de masacrul de la o şcoală din Newtown, puternicul grup de lobby pentru arme National Rifle Association (NRA), personificat o perioadă de timp de către actorul Charlton Heston, a fost luat din nou în colimator de către activiştii care luptă împotriva armelor.

De fiecare dată când se comite un atac armat care îndoliază Statele Unite, privirile se îndreaptă către NRA, o asociaţie de aproximativ patru milioane de membri care personifică al Doilea Amendament al Constituţiei şi dreptul americanilor de a purta arme.

De această dată, patru zile au fost necesare pentru ca asociaţia, care a păstrat tăcerea după masacrul de la şcoala Sandy Hook (soldat cu 26 de morţi, între care 20 de copii), să publice un comunicat în care anunţa că este „pregătită să îşi ofere contribuţia pentru a ajuta ca aşa ceva să nu se mai întâmple vreodată”.

Pentru cei care doresc o reglementare mai strictă a regimului armelor, NRA este considerat cel mai puternic grup de presiune de pe culoarele Congresului de la Washington şi din Statele Unite.

Astfel, NRA a reuşit să blocheze aproape orice iniţiativă privind reglementarea utilizării armelor şi, în ultimii 30 de ani, a reuşit să ridice de la trei la 41 numărul statelor în care legile privind utilizarea armelor sunt mai permisive şi la 25 numărul statelor care absolvă o persoană de crimă în caz de legitimă apărare.