Bezna minţii. Mai mulţi americani şi-au dat cu cremă de protecţie solară în ochi pentru a se uita la eclipsă fără ochelari

Americanii s-au putut bucura, pe 21 august, de o eclipsă totală de Soare, care a atras milioane de oameni dornici să vadă fenomenul. Nu toți dintre ei au avut însă ochelari cu protecție specială, așa că unii s-au gândit să folosească ... cremă de protecție solară.

RomaniaTV.net
02 sept. 2017, 10:33
Bezna minţii. Mai mulţi americani şi-au dat cu cremă de protecţie solară în ochi pentru a se uita la eclipsă fără ochelari

Mai mulți oameni au ajuns la medic acuzând dureri acute în zona ochilor după ce s-au dat cu cremă de protecție solară pe globii oculari, crezând că astfel se vor putea uita la „marea eclipsă americană” în siguranță.

„Unul dintre colegii mei a afirmat că a avut pacienți care s-au prezentat la clinică, după ce și-au pus cremă de protecție solară pe globii oculari. Au acuzat dureri și au fost trimiși la un medic oftalmolog”, a afirmat o asistentă medicală la Prestige Urgent Care. De altfel, ea i-a îndrumat pe toți cei care s-au uitat la eclipsă fără ochelari speciali de protecție să se ducă la un control.

Printre cei care au făcut acest gest se numără și… președintele Donald Trump. El a aruncat o privire către soare, fără să aibă ochelarii de protecție, iar internauții au reacționat imediat.

Numită „Marea Eclipsă Americană”, eclipsa totală de Soare din 21 august a putut fi văzută de milioane de locuitori din SUA, de-a lungul unui coridor de 4.000 de kilometri lungime şi 113 kilometri lăţime, ce traversează 14 state americane.