Biblioteca de unde poți să împrumuți oameni, nu cărți. Conceptul care a revoluționat interacțiunea umană

„Biblioteca umană”, deschisă la Copenhaga, îți permite să împrumuți oameni, în loc de cărți, cu care să discuți pe teme de larg interes.

17 sept. 2021, 16:18
Biblioteca de unde poți să împrumuți oameni, nu cărți. Conceptul care a revoluționat interacțiunea umană

Menneskebiblioteket pune la dispoziția cititorilor persoane specializate în anumite topicuri pentru a lega conversații. Fiecare dintre oamenii pe care îi poți împrumuta pentru dialog la această bibliotecă este specializat în teme precum prejudecățile umane, stigmatizarea indivizilor, discriminarea socială, depresia cronică, originea etnică.

De fiecare dată când vrei să vorbești cu cineva despre un subiect care te macină, poți apela la Biblioteca umană, scrie protv.ro. Inaugurată la Copenhaga în anul 2000, de Ronni Abergel, biblioteca a câștigat notorietate pe tot globul. Întâlniri similare între cititori au loc în multe țări, iar interacțiunea dintre oameni este extrem de benefică tuturor.

Citește și Irina Rimes, primele declarații despre sarcină: „Cumpăr cărți și le pun în bibliotecă, vreau ca copilul meu să găsească acolo tot ce are nevoie”

„Cărțile umane” sunt voluntari cu pregătire diversă, care au experiență pe care vor s-o împarte cu ceilalți. Discuțiile, care se poartă fie unu la unu, fie în grupuri mici, creează un spațiu al încrederii dintre oameni.

Este ușor să urăști un grup de oameni, dar este mai greu să urăști o persoană, mai ales dacă persoana respectivă încearcă să fie prietenoasă, deschisă și servitoare și total lipsită de amenințare”, spune Bill Carney, unul dintre voluntarii bibliotecii, conform Forbes.

Biblioteca umană este prezentă pe 6 continente și organizează evenimente pentru public în peste 80 de țări.

Citește și Povestea tulburătoare a cerşetoarei care investea banii primiţi în abonamente la bibliotecă. Care era cea mai mare dorinţă a femeii


loading...
Partenerii noștri