Biblioteca Naţională a Austriei impune un regim de carantină pentru cărţile returnate

Publicat: Vineri, 29 Mai 2020 18:14 // Actualizat: Vineri, 29 Mai 2020 18:15 // Sursa: romaniatv.net

Biblioteca Naţională a Austriei face tot posibilul pentru a îi proteja pe cititori de riscul infectării cu coronavirus. Aceasta a introdus un regim de carantină pentru cărţile returnate, potrivit administratorilor instituţiei. 

Orice carte returnată de oricare abonat al Bibliotecii Naţionale a Austriei va trebui să fie păstrată într-o cameră specială timp de 24 de ore, ca măsură de protecţie contra coronavirusului. 

"Timpul este un excelent dezinfectant pentru hârtie şi coperte şi această metodă este preferată în raport cu folosirea unor produse chimice, prin prisma conservării cărţilor", au transmis reprezentanţii Bibliotecii Naţionale a Austriei într-un comunicat.

Citeşte şi: Austria, prima ţară din UE care renunţă la măşti, din 15 iunie. "Mai puţine reguli, mai multă responsabilitate individuală"

De asemenea, baza de date online a instituţiei va fi actualizată, pentru ca utilizatorii ei să poată să vadă dacă volumele dorite de ei sunt deja împrumutate, se află pe rafturi sau au fost plasate în carantină.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Biblioteca Naţională a Austriei carantină cărţi coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H