Biblioteca Naţională a Austriei impune un regim de carantină pentru cărţile returnate

Biblioteca Naţională a Austriei face tot posibilul pentru a îi proteja pe cititori de riscul infectării cu coronavirus. Aceasta a introdus un regim de carantină pentru cărţile returnate, potrivit administratorilor instituţiei. 

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 15:14
Biblioteca Naţională a Austriei impune un regim de carantină pentru cărţile returnate

Orice carte returnată de oricare abonat al Bibliotecii Naţionale a Austriei va trebui să fie păstrată într-o cameră specială timp de 24 de ore, ca măsură de protecţie contra coronavirusului. 

„Timpul este un excelent dezinfectant pentru hârtie şi coperte şi această metodă este preferată în raport cu folosirea unor produse chimice, prin prisma conservării cărţilor”, au transmis reprezentanţii Bibliotecii Naţionale a Austriei într-un comunicat.

Citeşte şi: Austria, prima ţară din UE care renunţă la măşti, din 15 iunie. „Mai puţine reguli, mai multă responsabilitate individuală”

De asemenea, baza de date online a instituţiei va fi actualizată, pentru ca utilizatorii ei să poată să vadă dacă volumele dorite de ei sunt deja împrumutate, se află pe rafturi sau au fost plasate în carantină.