Bilanţ al Secţiei pentru investigarea magistraţilor, la o lună de la înfiinţare: 849 de dosare înregistrate şi 17 soluţionate

Secţia pentru investigarea magistraţilor a înregistrat, la o lună de la înfiinţare, 849 de dosare înregistrate şi 17 soluţionate, din care unul cu rechizitoriu şi 16 clasate.

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 16:14
Bilanţ al Secţiei pentru investigarea magistraţilor, la o lună de la înfiinţare: 849 de dosare înregistrate şi 17 soluţionate

Conform Ministerului Public, în cadrul secţiei, îşi desfăşoară activitatea cinci procurori, numiţi de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii la data de 22 octombrie 2018.

Totalul dosarelor înregistrate este 849, fiind vizaţi judecători – 642, procurori – 675 , alte persoane cercetate alături de magistraţi – 625 . Din aceste dosare, 714 sunt preluate şi 135 nou intrate;

În total, au fost soluţionate 17 dosare, din care unul cu rechizitoriu şi 16 clasări.

Totalul plângerilor împotriva soluţiilor de clasare dispuse până la data înfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie este 80, care vizează un număr de 20 judecători, 83 procurori şi 51 alte persoane cercetate alături de magistraţi.

Activitatea a fost desfăşurată de patru procurori operativi, coordonaţi de procurorul şef de secţie, şase grefieri, cinci ofiţeri de poliţie judiciară, care au fost delegaţi pentru derularea activităţii de urmărire penală, începând cu data de 12 noiembrie 2018.

Secţia a devenit operaţională din 23 octombrie 2018, în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cauzele de competenţa acesteia, aflate în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la această dată, se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.