Bilanţ coronavirus 2 aprilie 2022: peste 2000 de cazuri şi sâmbătă. Jurma: „Omicron ucide de două ori mai mulți oameni în România decât în țările vecine”

Octavian Jurma spune că este nevoie să ne pregătim pentru a 4-a doză (al doilea booster) înainte de revenirea din vacanță de vară

02 apr. 2022, 13:23
Bilanţ coronavirus 2 aprilie 2022: peste 2000 de cazuri şi sâmbătă. Jurma: „Omicron ucide de două ori mai mulți oameni în România decât în țările vecine”

Bilanţ coronavirus 2 aprilie 2022. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.174 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 747 mai puține față de ziua anterioară. 240 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Bilanţ coronavirus 2 aprilie 2022. Octavian Jurma subliniază că nu mai încearcă să convingă pe nimeni să se vaccineze, însă este îngrijorat că 2 din 3 care s-au vaccinat nu și-au făcut încă boosterul.

„Avem doar 13% din populație cu boosterul făcut, deși 42% s-au vaccinat. Acest simplu fapt este un eșec al eșecului campaniei de vaccinare. Eșecul asumat oficial al campaniei de vaccinare face ca Omicron să ucidă de 2 ori mai mulți oameni în România decât în țările cu rată mare de vaccinare pe care ne grăbim să le imităm cu relaxarea dar nu și vaccinarea”, spune medicul.

Buletin de presa 02.04.2022

Potrivit unei statistici din Marea Britanie pe care o citează Jurma, fără vaccin protecția suplimentară față de deces este 0%, adică oamenii se bazează doar pe imunitatea naturală. De asemenea, vaccinul cu schemă completă (2 doze) asigură o protecție de 59% față de deces, iar boosterul (doză 3) asigură o protecție de 95% față de deces.

De ce este periculoasă administrarea iodului după vârsta de 40 de ani. Explicaţiile medicilor
Un alt studiu citat de medic, publicat în „Science”, arată că vaccinurile induc diferențe semnificative în răspunsul imun și confirmă recomandarea pentru boosterul heterolog (încrucișat)

„Pentru cei care avem deja boosterul avem aici și un argument pentru a se da drumul la doza 4 cu vaccin heterolog (booster încrucișat) și în România. E păcat că domnul colonel dr. Gheorghiță a fost îndepărtat. Sub conducerea sa măcar partea tehnico-științifică a campaniei de vaccinare mergea foarte bine. Avem oricum vaccin de aruncat și o să mai vină milioane de doze, deci nu e o problemă de disponibilitate, ci una de bună credință. Dacă e prea costisitor să fie distribuit gratis, atunci permiteți farmaciilor să îl vândă și cabinetelor private să îl facă. Vaccinul este extrem de important tocmai pentru că măsurile externe de protecție ale organismului au fost abandonate și depindem acum aproape integral de cele interne, de imunitate. Din păcate imunitatea naturală este deja complet depășită odată cu apariția noilor versiuni ale Omicron. Noi încă ne luptăm cu BA.2 în vreme ce Omicron este deja la BA.2.10 și au început să apară și recombinările. Avem nevoie de vaccin să ținem pasul cu pandemia”, scrie Jurma pe Facebook.

Gripa revine în forţă după COVID. Numărul cazurilor a explodat: peste 1.500 de persoane afectate în ultima săptămână. În urmă cu un an se înregistrau 10 cazuri
Potrivit acvestuia, este nevoie să ne pregătim pentru a 4-a doză (al doilea booster) înainte de revenirea din vacanță de vară pentru a face față unui eventual – foarte probabil – val 6.

„Noi suntem nebunii în Occident considerând că infectarea în masă este strategie de lupta împotriva virusului. Infectarea în masă este o strategie de alianță cu virusul prin care guvernele devin complice cu pandemia pentru niște iluzorii beneficii politice populiste, dar costuri umane și economice imense”, conchide medicul.