Bilanţ coronavirus 5 iulie 2021. Un singur deces de Covid în 24 de ore, 30 de judeţe nu au raportat cazuri noi

Ştirile alarmante despre noul val al pandemiei nu au corespondent în realităţile medicale din România, cazurile noi, numărul morţilor şi al pacienţior de la ATI fiind în continuă scădere.
Filip Stan
05 iul. 2021, 12:51
Bilanţ coronavirus 5 iulie 2021. Un singur deces de Covid în 24 de ore, 30 de judeţe nu au raportat cazuri noi

Bilanţ coronavirus 5 iulie 2021. Până astăzi, 5 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.979 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 28 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 33.973 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 04.07.2021 (10:00) – 05.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 45 decese (28 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Mureș și Prahova.

44 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 1 dintre acestea s-a în luna septembrie 2020, 2 în luna octombrie 2020, 9 în noiembrie 2020, 16 în decembrie 2020, 3 în ianuarie 2021, 5 în februarie 2021, 7 în martie 2021 și 1 în aprilie 2021, în județul Mureș.

Dintre cele 45 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 402. Dintre acestea, 65 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.401.917 teste RT-PCR și 1.507.938 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.011 teste RT-PCR (1.937 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.074 la cerere) și 7.856 de teste rapide antigenice.

Bilanţ coronavirus 5 iulie 2021. Până duminică, 4 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.951 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, anunţă Grupul de comunicare strategică

Alexandru Rafila anunţă ce români ar putea să aibă deja IMUNITATE PE VIAŢĂ împotriva Covid
Pandemia trece, rămân deşeurile. ONG: Aproape 1,000 kilograme de măşti de unică folosinţă au fost colectate în Bucureşti 

Aproape 1,000 de kilograme de măşti de unică folosinţă au fost colectate în doar trei luni, în Bucureşti, eliminate din mediu şi valorificate energetic, în cadrul proiectului „Aruncă în siguranţă” , iniţiat de organizaţia neguvernamentală „Oraşul Meu, Culorile Mele”.
Ca urmare a acestui succes, proiectul a fost extins începând cu luna iulie la nivel naţional în 131 magazine Kaufland din 81 de oraşe ale ţării, colectarea fiind în continuare disponibilă în cele 17 magazine Kaufland din Bucureşti. După colectare, măştile sunt valorificate pentru a produce energie, reducând astfel impactul asupra mediului.

Organizaţia „Oraşul Meu, Culorile Mele” estimează că aproximativ 3 milioane de măşti pot fi colectate anul acesta în cadrul campaniei.
Pot fi colectate patru tipuri de măşti: măştile de plastic de unică folosinţă, măştile FFP2, numite şi N95, măştile FFP3 şi măştile chirurgicale, dacă nu provin dintr-un mediu medical. Nu vor putea fi colectate măşti din material textil, confecţionate acasă sau alte articole de protecţie, deşeuri periculoase (ascuţite, inflamabile, reactive, corozive, toxice, infectate sau patogene), deşeuri medicale, baterii, recipiente sub presiune sau sticlă spartă.

Alertă sanitară de la OMS: „Vaccinarea este depăşită de variantele mutante” 

„Este foarte bine că acest proiect se extinde la nivel naţional pentru că avem nevoie de o ţară curată şi sănătoasă. Aruncarea măştilor de unică folosinţă în condiţii necontrolate presupune crearea unor potenţiale noi focare de infecţii pentru oameni, şi nu discutăm aici doar despre coronavirus, ci şi despre alte virusuri prezente în corpul uman. «Aruncă în siguranţă» este un proiect prin care ne putem asigura că aceste măşti sunt colectate şi eliminate corect din mediu, procesul având riscuri minime pentru cei implicaţi în proces, datorită măsurilor de siguranţă luate, prevenind astfel extinderea pandemiei”, explică dr. Mihail Pautov, medic şi ambasador al proiectului „Aruncă în siguranţă”.

„Ne bucurăm foarte mult să putem duce proiectul nostru şi oamenilor din afara Bucureştiului. În Capitală am dovedit că se poate, că oamenii au cooperat cu noi şi au venit în număr mare să-şi arunce măştile în condiţii de siguranţă în cutiile special amenajate din magazinele Kaufland. Sperăm să se întâmple acelaşi lucru şi cu oamenii din celelalte oraşe ale României şi să putem să contribuim cu toţii la un mediu mai curat şi sănătos”, a declarat Lestat Monroe, fondator „Oraşul Meu, Culorile Mele”

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2025, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Până la ora 16.00 au votat peste 7 milioane de români. Update
Capital.ro
Reguli noi pentru ITP. Ordin direct de la UE. Se va aplica vehiculelor mai vechi de 10 ani
Playtech.ro
Ce riști în 2025 dacă nu plătești taxa de pod: amenzi, controale și consecințe pentru șoferi
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cel mai emoționant moment din 2025, difuzat pe Prime. Ți se inundă ochii în lacrimi
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în muzica populară din România. Ionuț Dolănescu a dat vestea: Azi ne a părăsit...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Pensiile care se dublează începând din luna mai. Românii care vor primi bani retroactiv
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan