Bilanţ coronavirus în Franţa. Peste 750 de noi decese într-o singură zi. Focar de COVID-19 pe portavionul nuclear Charles de Gaulle

Franţa a raportat vineri 761 de noi decese provocate de noul coronavirus. Cifra este apropiată de cea înregistrată în ziua precedentă, când 753 de oameni au murit din cauza COVID-19. În total, nu mai puţin de 18.681 de persoane au fost răpuşi de coronavirus în Franţa. De asemenea, printre infectaţi se numără peste 1.000 de martinari de la bordul portavionului nuclear Charles de Gaulle.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 19:31
Bilanţ coronavirus în Franţa. Peste 750 de noi decese într-o singură zi. Focar de COVID-19 pe portavionul nuclear Charles de Gaulle

Un număr de 1.081 de marinari au fost infectaţi cu noul coronavirus pe portavionul nuclear francez Charles de Gaulle şi înn grupul aeronaval care-l însoţeşte, dintr-un total de 2.300 de persoane. Asta a declarat vineri ministrul Forţelor Armate, Florence Parly, în timpul audierilor din Senat, relatează BFMTV.

Portavionul nuclear s-a întors din misiune la Toulon duminică, cu două săptămâni mai devreme decât prevedea calendarul. Potrivit autorităţilor franceze, originea contaminării marinarilor rămâne o enigmă.

Echipajul se afla în misiune de trei luni şi nu a intrat în contact cu vreun element exterior, după o escală la Brest care a avut loc în perioada 13-16 martie. 

Două anchete sunt în desfăşurare – una a Comandamentului şi o alta realizată de medicii epidemiologi.

Bilanţ coronavirus în Franţa. Numărul de cazuri noi este în scădere

Franţa a înregistrat vineri 761 de noi decese provocate de noul coronavirus. Cifra este apropiată de cea raportată în ziua precedentă, când au murit 753 de oameni din cauza COVID-19. În total, numărul persoanelor decedate din cauza noului coronavirus în Franţa a ajuns la 18.681.

În schimb, numărul de cazuri noi de COVID-19 este în scădere, susţine responsabilul general francez pentru sistemul de sănătate Jerome Salomon, conform Agerpres.

Vineri, autorităţile sanitare franceze au raportat 1.909 de infecţii cu COVID-19. În total, 147.969 de persoane au fost contaminate cu noul coronavirus în Hexagon.

Franţa este a patra ţară din lume cea mai afectată de pandemie, după Statele Unite, Italia şi Spania.

S-a înregistrat şi o diminuare, pentru a treia zi consecutiv, a numărului persoanelor spitalizate, care este acum de 31.190, cu 115 mai puţine faţă de joi. A continuat şi scăderea numărului pacienţilor la terapie intensivă, care a ajuns vineri la 6.027, cifră totuşi foarte ridicată în comparaţie cu Italia, care avea tot vineri 2.812 pacienţi la terapie intensivă.

Mesajul Patriarhului Daniel de Paşte 2020. „Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună”