Bilanţ coronavirus în Spania. 378 de decese în ultimele 24 de ore

În Spania, bilanțul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns sâmbătă la 22.902, cu o creștere de 378 de cazuri, în ultimele 24 de ore.

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 12:09
Bilanţ coronavirus în Spania. 378 de decese în ultimele 24 de ore
Bilanțul zilnic al deceselor a simțit o ușoară creștere față de bilanțul de vineri, de 367, care a fost cea mai scăzută cifră înregistrată în ultima lună. Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 223.759, de la 219.754, cu o zi înainte.
 
Citește și: Drama unui român din Spania. A participat la înmormântarea mamei pe WhatsApp. „Am plâns ca un câine”

Restaurantele, barurile şi hotelurile ar putea rămâne închise până la Crăciun

Hotelurile, barurile şi restaurantele pot rămâne închise până la Crăciun, avertizează ministrul Economiei din Spania. Yolanda Diaz a precizat că Guvernul iberic are în vedere măsuri de a reactiva forţa de muncă după criza provocată de epidemia de coronavirus, măsuri care se vor extinde până pe tot parcursul anului.

Spania este una dintre ţările europene cel mai grav afectate de coronavirus. Ministrul Economiei a anunţat că Guvernul iberic are pregătit un plan de reactivare a forţei de muncă, ce se va desfăşura în două etape şi avertizează că acest plan va dura până la finalul anului, relatează Mediafax citând El Mundo.

„Ministerul Muncii şi Economiei Sociale lucrează în două faze pentru a implementa măsurile potirvite în sectoarele cele mai afectate: este vorba despre excepţionalitate atenuată, care va dura până în această vară şi normalitate atenuată, care va dura până la sfârşitul anului”, a transmis ministrul Economiei din Spania.

Prima etapa va include redeschiderea industriilor textile în această vară, iar a doua etapă constă în repornirea industriilor din sectorul turismului, şi anume redeschidrea hotelurilor, barurilor sau a restaurantelor, etapă se va desfăşura la finalul anului.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, sâmbătă, că va cere Parlamentului o a treia prelungire cu 15 zile a stării de urgenţă, adică până la data de 9 mai.

Sanchez doreşte, pe de altă parte, să relaxeze restricţiile impuse copiilor, cărora li se va permite să iasă din locuinţe după 27 aprilie, dar această permisiune va fi „limitată şi supusă unor condiţii, pentru a se evita contagierea”, relatează Agerpres.