Bilant coronavirus: Numărul deceselor este în SCĂDERE masivă în Italia, dar în creştere în Marea Britanie şi SUA

Italia pare să fi depășit vârful epidemiei de coronavirus! În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 542 de decese, în scădere față de zilele trecut. În plus, numărul persoanelor declarate vindecate într-o singură zi este de 2.099.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 16:07

BILNAT CORONAVIRUS. Numărul pacienților în viață și care au coronavirus a ajuns la 95.262. Alți 26.491 s-au vindecat, iar bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 17.669. 

Datele oferite miercuri de oficialităţile italiene confirmă aspecte pozitive: a scăzut numărul bolnavilor internaţi, inclusiv cei de la Terapie Intensivă pentru a cincea zi consecutiv, a crescut numărul celor vindecaţi dar şi al noilor cazuri anunţate în raport cu numărul testărilor, potrivit La Repubblica. 

 

Protecţia Civilă a prezentat o creştere a numărului bolnavilor (adică persoane care sunt în prezent diagnosticate pozitiv) cu 1.195 (marţi au fost 880). 

Miercuri, au fost internaţi la Terapie Intensivă 3.693 de persoane cu 99 mai puţini faţă de marţi. Persoane internate cu simptome sunt 28.485, cu 233 mai puţini ca în ziua precedentă. 

Numărul victimelor este în uşoare scădere. În ultimele 24 de ore au murit 542 de persoane (marţi au decedat 604), totalul fiind de 17.669. 

S-au vindecat în total 26.491 de oameni, o creştere în 24 de ore cu 2.099 (marţi au fost declaraţi vindecaţi 1.555 de oameni). 

Numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la începutul epidemiei este 139.422 (3.836 sunt noi cazuri anunţate în ultima zi, marţi înregistrându-se 3.039. 

Miercuri au fost testate 51.680 de persoane, cel mai mare număr de la începutul crizei. 

În regiunea Lombardia, numărul persoanelor infectate a ajuns la 53.414, cu 1.089 mai mult faţă de marţi. Cei care s-au vindecat sunt 11.719, cu 114 mai puţini faţă de ziua precedentă. 

În stare gravă se află 1.257 de pacienţi, cu 48 mai puţini în ultimele 24 de ore. Şi a scăzut şi numărul deceselor: sunt 238 într-o zi (luni au fost 282). Totalul deceselor în Lombardia este de 9.722 de persoane. 

Porturile italiene nu pot fi considerate sigure din cauza epidemiei de COVID-19 şi nu vor permite navelor care au salvat migranţi să acosteze, relatează AFP, citată de Agerpres.

Decizia a fost luată marţi seara târziu, după ce o navă operată de organizaţia neguvernamentală germană Sea-Eye a salvat 150 de persoane în largul coastelor Libiei şi s-a îndreptat spre Italia.

„Pe întreaga durată a stării sanitare de urgenţă la nivel naţional pe fondul propagării COVID-19, porturile italiene nu pot garanta condiţiile necesare pentru ca ele să fie catalogate şi definite ca locuri sigure”, a decretat guvernul de la Roma.

Situaţia de urgenţă naţională urmează să expire în Italia la 13 aprilie, dar termenul ar putea fi prelungit. Ordinul emis marţi a fost semnat de miniştrii de interne şi transporturilor, precum şi de ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, care provine dintr-un partid de stânga ce a susţinut întotdeauna campaniile pentru protecţia migranţilor şi operaţiunile caritabile.

După o relativă acalmie în ceea ce priveşte sosirile de migranţi din Africa, cifrele au început să crească din nou în primele două luni ale anului pentru a scădea brusc în luna martie, când Italia a fost lovită puternic de epidemia de COVID-19.

În total, 17.127 de persoane au decedat în Italia din cauza epidemiei generate de noul coronavirus, cel mai ridicat bilanţ al deceselor la nivel mondial, în timp ce 135.586 cazuri au fost confirmate de când s-a declanşat epidemia la 21 februarie.

Navele organizaţiilor neguvernamentale, care patrulează cu regularitate în largul coastelor libiene încercând să salveze migranţi de pe ambarcaţiunile fragile, se retrăseseră iniţial din Marea Mediterană la începutul crizei sanitare, dar nava Alan Kurdi a organizaţiei Sea-Eye a revenit în regiune săptămâna trecută.

„Chiar şi atunci când viaţa în Europa aproape că s-a oprit, drepturile omului trebuie protejate”, a scris organizaţia neguvernamentală respectivă marţi într-o postare pe Twitter, anunţând că a salvat 150 de persoane. „În prezent, oaspeţii noştri au nevoie de un port sigur”, spune acest ONG.

Într-o declaraţie separată, organizaţia a cerut Germaniei să primească migranţii.

„Înainte de toate, nava circulă sub pavilion german”, a declarat organizaţia, adăugând că Berlinul tocmai a reuşit să repatrieze 200.000 de cetăţeni blocaţi peste hotare din cauza coronavirusului.

„Cu siguranţă, trebuie să fie de conceput şi posibil din punct de vedere uman trimiterea unui avion pentru 150 de persoane care caută protecţie în sudul Europei pentru a le evacua imediat”, arată organizaţia neguvernamentală germană.

Coronavirus – 938 de decese în ultimele 24 de ore în Regatul Unit, un record. Starea de sănătate a lui Boris Johnson „se ameliorează”

Regatul Unit a înregistrat 938 de morţi din cauza noului tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, un record, totalul deceselor ajungând la peste 7.000, a indicat Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP.

În total, Covid-19 a ucis 7.097 de persoane în Regatul Unit şi a contaminat oficial 60.733 de oameni, potrivit acestui bilanţ. 

Starea de sănătate a premierului britanic Boris Johnson, contaminat de Covid-19 şi internat la Terapie Intensivă de luni „se ameliorează”, a anunţat ministrul de Finanţe miercuri în cadrul conferinţei de presă. 

Liderul conservator este tot la secţia ATI dar situaţia sa „se îmbunătăţeşte”, poate „să se aşeze pe pat” şi „vorbeşte” cu cadrele medicale, a declarat ministrul Rishi Sunak. 

Coronavirus – Mai mult de 400.000 de cazuri înregistrate în Statele Unite şi aproape 13.000 de decese

Statele Unite au depăşit miercuri pragul de 400.000 de cazuri de coronavirus, potrivit unui bilanţ al Universităţii americane Johns Hopkins, scrie AFP.

Prima putere mondială a înregistrat cele mai multe cazuri declarate de Covid-19 (401.166), mai mult de un sfert din infecţiile la nivel global. Pragul de 300.000 de cazuri recenzate a fost depăşit sâmbătă.

În SUA au murit 12.912 persoane. De la mijlocul săptămânii trecute, Statele Unite au raportat mai mult de 1.000 de decese în fiecare zi, în ciuda măsurilor care au fost luate în mod progresiv de fiecare stat.

Statul New York este principalul focar al epidemiei americane, în special oraşul New York, capitala economică a ţării, care în prezent este în carantină.

Statul New York a înregistrat un nou record de decese, cu 779 de morţi în ultimele 24 de ore, dar răspândirea epidemiei se stabilizează, a indicat mierucri guvernatorul Andrew Cuomo.

„America continuă să facă mai multe teste decât oricare altă ţară din lume şi cred că din acest motiv avem mai multe cazuri”, a spus marţi preşedintele Donald Trump în timpul conferinţei de presă despre criză, precizând că în jur de 1,8 milioane de teste au fost făcute într-o zi în ţară.