Bilanţ coronavirus. Peste 43.000 de români s-au vaccinat de 8 martie

Peste 43.000 de români au fost vaccinați luni și au fost înregistrate 112 reacții adverse, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

08 mart. 2021, 18:08
Bilanţ coronavirus. Peste 43.000 de români s-au vaccinat de 8 martie

Bilanţ coronavirus. Un număr de 38.284 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 5.174 pe cea de-a doua doză. În ultimele 24 de ore, 32.500 de români au primit vaccinul Pfizer, 4.644 vaccinul Moderna, iar 6.314 pe cel de la AstraZeneca.

De la începutul campaniei au fost vaccinate 1.212.502 persoane, din care 657.742 au primit și a doua doză. Cei mai mulți români, 940.528, au fost vaccinați cu ser de la Pfizer, 193.608 cu AstraZeneca, iar 78.312 cu vaccin Moderna.

Pacient cu tulpina britanică de coronavirus, identificată la 13 zile de la rapel, mort la spital în România

În ultimele 24 de ore au fost raportate 112 reacții adverse, 37 după vaccinul Pfizer, 7 după Moderna și 71 după AstraZeneca. De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 6.101 reacții adverse.20 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Bilanţ coronavirus

Vaccinare etapa a treia. Cum te poți programa, pașii necesari. Andrei Baciu: Listă de așteptare de pe 15 martie

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat cum ne putem programa în cea de a treia etapă a campaniei de vaccinare.
O listă de așteptare la vaccinarea anti-COVID se deschide în 15 martie

„Vin doze semnificativ mai crescute și putem trece la etapa a treia, la ultima etapă, în care absolut oricine care se încadrează în recomandările pentru vaccinurile existente se poate programa. Cum se face acest lucru? Dacă până în momentul de față se programau la un centru de vaccinare, în funcție de locurile pe care noi le deschideam care erau, evident, în oglindă cu numărul de vaccinuri pe care noi le primeam, din acest moment, de pe 15 martie, mai precis, practic se deschide o listă de așteptare. Astfel, oricine își dorește să se vaccineze nu mai trebuie să aștepte și să urmărească deschiderea de noi sloturi, distribuția acestora etc.

O nouă afecţiune cauzată de COVID-19. A fost observată în special la tineri. Explicaţia medicului Beatrice Mahler

Concret, se va întâmpla în felul următor: când se intră, platforma rămâne aceeași, vaccinare-covid.gov.ro, astfel că după 15 martie cine dorește să se înscrie pe o listă de așteptare va intra pe platformă și va selecta un centru pentru că nu este o listă de așteptare globală, aferentă procesului de vaccinare în general. Va fi câte o listă de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare. Omul intră pe platformă, evident, își creează un cont, identifică un centru de vaccinare și se înregistrează pe lista de așteptare a respectivului centru. Foarte important e că vom putea vedea câte persoane sunt în fața noastră. Poate acesta va fi unul dintre criteriile care va sta la baza selecției unui centru sau al altuia. Deci practic, luăm de exemplu Centru de Vaccinare Unirii, în care vedem că sunt 50-100 de persoane în fața noastră și vom ști cât timp trebuie să așteptăm de la activarea respectivului centru. În momentul în care centru este deschis, persoanele vor fi notificate prin sms, astfel încât fiecare persoană va ști data la care se va putea vaccina în centrul ales. Deci vorbim despre o listă de așteptare a fiecărui centru. Pentru etapa a treia nu mai contează vârsta nu mai contează nimic, este ultima etapă, cea generală, la care ne-am dorit cu toții să ajungem.”, a explicat Andrei Baciu în exclusivitate pentru DC NEWS.


loading...