Bilanţ cumplit al conflictului din Ucraina: peste 200.000 de morţi, iar sirenele de război nu se mai opresc

Statul Major din Ucraina a publicat cea mai recentă estimare oficială a pierderilor ruse în război până acum. Potrivit autorităţilor din Ucraina, de la începutul războiului și până în prezent Rusia a pierdut 97.690 de militari, dar aceste cifre nu pot fi verificate.

17 dec. 2022, 19:37
Bilanţ cumplit al conflictului din Ucraina: peste 200.000 de morţi, iar sirenele de război nu se mai opresc
Sunt peste 200.000 de morţi, iar sirenele de război nu se mai opresc

Sunt peste 200.000 de morţi, iar sirenele de război nu se mai opresc. Statul Major din Ucraina a adăugat sâmbătă încă 420 de soldați ruși uciși recent de armata ucraineană, însă cifrele nu pot fi verificate.

Citește și Șeful NATO avertizează că Putin se pregăteşte de un război lung: „Cel mai rapid mod de a ajunge la negocieri este să înarmăm Ucraina”

Sunt peste 200.000 de morţi, iar sirenele de război nu se mai opresc

Generalul american Mark Milley a declarat luna trecută că în războiul din Ucraina și-au pierdut viața peste 200.000 de militari ucraineni și ruși.

„Vă uitaţi la peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi. Acelaşi lucru, este probabil, şi în tabăra ucraineană”, a spus generalul Mark Milley.

Pe data de 11 decembrie, ONU a publicat un bilanț al victimelor civile din Ucraina, care a ajuns la 17.362. Astfel, din februarie și până în prezent, în războiul declanșat de Putin în Ucraina, au murit peste 6.755 de persoane civile și au fost rănite alte 10.607.

Cel mai recent bilanț al deceselor înregistrate în războiul ruso-ucrainean indică aproximativ 206.000 de persoane și din păcate, numărul de victime este în continuă creștere.

Experții spun că acest bilanț negru îl ajunge din urmă pe cel al victimelor din conflictul din Afganistan dintre americani şi terorişti, respectiv talibani.

În urma conflictului care s-a desfășurat în perioada 2001 şi 2021, au fost înregistrate 212.191 persoane ucise.

Cu toate acestea, sirenele de război sună fără oprire în toate regiunile din Ucraina. Armata rusă a lansat vineri peste 70 de rachete asupra Kievului provocând pagube materiale importante, care s-au soldat cu întreruperea aprovizionării critice.

Mai mult, soldații lui Putin au lansat atacuri asupra orașelor din centrul şi estul Ucrainei, unde au ucis mai multe persoane printre care și patru copii.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk a anunțat sâmbătă că printre victimele atacurilor de vineri care au avut loc asupra orașului Kryvyi Rih, se află și un copil de doar un an.

„Este dificil să scrii despre aşa ceva”, a declarat Valentyn Reznichenko.

Acesta a spus că trupul copilului a fost recuperat de sub dărâmăturile clădirii rezidențiale peste care a căzut una dintre rachetele lui Putin.

„Atacul de vineri din oraş a făcut patru victime. Ruşii au ucis o femeie în vârstă de 64 de ani şi o tânără familie cu un băieţel. 13 persoane au fost rănite. Printre acestea se numără 4 copii”, a mai spusReznichenko.

Sirenele de raid aerian au sunat în continuu, în toate regiunile din Ucraina și în ziua de sâmbătă, când mai multe explozii au fost raportate în regiunea Odesa.

Citește și Henry Kissinger spune că Ucraina trebuie să cedeze teritorii: ”Rusia a adus contribuții decisive la echilibrul global”