Bilanţ de cod portocaliu: Încă doi morţi, 7 ambulanţe blocate, sute de localităţi fără electricitate

Vremea rea continuă să facă ravagii în judeţele afectate de codul portocaliu, valabil până miercuri.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 11:10
Bilanţ de cod portocaliu: Încă doi morţi, 7 ambulanţe blocate, sute de localităţi fără electricitate

Reprezentanţi Ministerului de Interne şi celui al Sănătăţii au anunţat, marţi la prânz, situaţia din ţară în condiţiile de cod portocaliu pentru sud şi sud-est şi cod galben pentru restul ţării.

Astfel, până marţi, la ora 12.00, s-au înregistrat încă două decese cauzate de hipotermie, unul în judeţul Constanţa, unul în Arad.

Şapte ambulanţe sunt blocate în Brăila (3), Călăraşi (1), Giurgiu (1) şi Ilfov (2), drumurile fiind impracticabile din cauza vremii. În total sunt 32 de situaţii medicale la care nu se poate ajunge deocamdată (Călăraşi – 12, Teleorman – 4, Ialomiţa – 1, Vaslui – 1, Tulcea – 1, Giurgiu – 1, Vrancea – 4, Buzău – 5, Brăila – 3).

Elicopterele MAI şi SMURD nu pot interveni în zona cu cod portocaliu deoarece nu se pot ridica de la sol. Acestea au intervenit însă la două gravide din Iaşi, de unde un elicopter ar urma să plece şi spre Vrancea.

„Are ca prioritate să rezolvăm două gravide din Vrancea, una dintre ele fiind în travaliu încă de luni, şi să le ducem la spitalele judeţene”, a explicat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

La ora prânzului erau 237 drumuri judeţene blocate, 304 localităţi nu aveau energie electrică, situaţia fiind însă în continuă schimbare, fiind în teren echipe care intervin pentru remedierea problemelor.