Bilanţ nou: 13 morţi în prăbuşirea unei clădiri la Mumbai

Alte şase corpuri au fost recuperate dintre dărâmăturile unei clădiri prăbuşite în hubul financiar al Indiei Mumbai, ridicând bilanţul morţilor la 13, a anunţat miercuri poliţia, citată de DPA.

17 iul. 2019, 09:13
Bilanţ nou: 13 morţi în prăbuşirea unei clădiri la Mumbai

Clădirea cu patru etaje din cartierul aglomerat al oraşului Dongri, care a fost inundat în timpul recentelor ploi musonice, s-a prăbuşit marţi.

„Treisprezece trupuri au fost recuperate până acum din moloz şi 10 persoane au fost salvate”, a declarat şeful poliţiei din zonă, Sandeep Bagdikar, prin telefon de la faţa locului.

Operaţiunile de salvare continuă cu ajutorul echipei National Disaster Response Force, a spus Bagdikar.

„Nu ar mai fi mai mult de două sau trei persoane încă îngropate în moloz. Sperăm să terminăm operaţiunile în curând”, a adăugat el.

Cel puţin 15 familii locuiau în clădire, veche de aproximativ 100 de ani, a declarat ministrul-şef al statului, Devendra Fadnavis.

Fadnavis a anunţat o compensaţie de 500.000 de rupii (7.268 de dolari) pentru rudele celor care au murit.

Toate cheltuielile medicale pentru cei răniţi vor fi suportate de guvernul statului, a mai spus Fadnavis.

Guvernul statului Maharashtra a ordonat o investigaţie în legătură cu incidentul.

Operaţiunile de salvare, care au continuat în timpul nopţii, au fost împiedicate de locaţia clădirii situată pe o fâşie de teren îngustă şi aglomerată unde nu a putut intra echipamentul greu.

Televiziunea locală a arătat bărbaţi formând lanţuri umane pentru a curăţa molozul. Ploile intermitente au împiedicat de asemenea operaţiunile.