Bilanţ sinistru al protestelor din Venezuela: Peste o sută de morţi şi 5.092 de arestări

Peste o sută de oameni uciși și 5.092 de arestări în urma protestelor din Venezuela care au debutat pe 1 aprilie, informează organizația neguvernamentală Foro Penal Venezolano (FPV). Aceasta a relevat luni că 101 oameni au fost uciși în timpul manifestațiilor ce au început în țară pe 1 aprilie, majoritatea dintre proteste vizând guvernul președintelui Nicolas Maduro.

08 aug. 2017, 06:03
Bilanţ sinistru al protestelor din Venezuela: Peste o sută de morţi şi 5.092 de arestări

Directorul FPV, Alfredo Romero, a indicat într-o conferință de presă că în valul de proteste s-au produs 5.092 arestări, iar 1.325 de persoane continuă să se afle după gratii.

El a explicat că, dintre cei arestați, un număr de 626 civili au fost deferiți unor tribunale militare iar 389 au fost trimiși la închisoare prin decizii ale justiției militare.

Avocatul a mai declarat că Organizația Statelor Americane a certificat existența a 620 de „deținuți politici” în Venezuela, o cifră superioară celor mai puțin de 200 care erau contabilizați înainte de demararea protestelor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ONU: Venezuela a trimis CIVILI în faţa tribunalelor MILITARE

Potrivit unul bilanț al Ministerului Public de la Caracas, 121 de oameni au murit pe fondul tensiunilor sociale și politice din țară, însă nu în toate cazurile a fost vorba de uciderea unor manifestanți.

Bilanțul oficial al crizei din Venezuela numără și circa 2.000 de răniți, în jumătate din cazuri responsabilitatea fiind atribuită abuzurilor din cadrul intervenției forțelor de ordine în timpul protestelor cetățenilor.


loading...
Partenerii noștri