Bilanţ tragic: Sute de morţi şi mii de oameni afectaţi de ger în Europa

370 de morţi şi mii de oameni spitalizaţi cu degerături. Acesta este bilanţul tragic al gerului care a lovit Europa în ultimele 10 zile.Traficul rutier a fost dat peste cap în mai multe ţări şi numeroase curse aeriene au fost anulate. În plus, meteorlogii au vertizat că frigul se va prelungi până sătpămîna viitoare

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 06:37
Bilanţ tragic: Sute de morţi şi mii de oameni afectaţi de ger în Europa

Cea mai rea situaţie se înregisterază în Ucraina. Aici numărul deceselor a depăşit 130 şi peste 1800 de persoane au ajuns în spital. Victimele sunt în general oameni ai străzii care au murit îngheţaţi. Autorităţile se tem că bilanţul s-ar putea agrava – pe măsură ce poliţia descoperă tot mai multe cadavre pe trouare, sau în ganguri.

În Rusia, temperaturile au scăzut până la minus 50 de grade Celsius. Mai multe localităţi din extremul orient au rămas fără apă şi canalizare, după ce conductele au îngheţat.

Autorităţile din Serbia şi Bosnia au decretat starea de urgenţă din cauza ninsorilor abundente. Zeci de mii de oameni au rămas izolaţi şi sunt aporvizionaţi cu elicopterele militare.

Aceleaşi probleme se întâlnesc şi în Croaţia. Aici, 100 de localităţi sunt rupte de lume. Iar oamenii parcurg kilometri întregi călare pe cai, pentru a face rost de alimente şi apă.

În Italia, s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din ultimii 27 de ani. Şcolile din Roma au fost închise iar traficul rutier a fost paralizat. Valul de frig a ajuns şi la Londra, unde dat peste cap activitatea de pe aeroprotul Heathrow.