Bilanţ vaccinare 1 noiembrie 2021: Scade numărul cazurilor de Covid, scade şi numărul vaccinaţilor

Numărul persoanelor care aleg să se vaccineze împotriva COVID-19 a scăzut semnificativ în ultimele zile. Dacă în urmă cu o săptămână, numărul vaccinurilor administrate era de aproape 128.000, dintre care peste 93.000 cu prima doză, astăzi numărul românilor imunizaţi cu prima doză s-a redus la aproape jumătate.

01 nov. 2021, 18:00
Bilanţ vaccinare 1 noiembrie 2021: Scade numărul cazurilor de Covid, scade şi numărul vaccinaţilor

Scade numărul cazurilor de Covid, scade şi numărul vaccinaţilor. Doar 80.180 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore în România, potrivit unui comunicat de presă al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre aceştia, puţin sub 50.000 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19 cu prima doză de vaccin, puţin peste jumătate faţă de lunea trecută.

Cei mai mulţi români care s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24 de ore au ales serul produs de Pfizer ( 24.409 de doze) şi serul Johnson&Johnson (23.955). Doar două persoane au ales vaccinul AstraZeneca.

Cu doza a 3-a booster au fost vaccinaţi 18.540 de români, dintre care 16.817 cu serul Pfizer şi 1.723 cu Moderna.

Până în prezent, 7.053.833 de români au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19. 884.851 au fost vaccinaţi şi cu doza booster.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 1 noiembrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Campanie de susţinere a vaccinării derulată de Filarmonica din Ploieşti. Cei care se imunizează primesc acces gratuit la concertele transmise live în luna noiembrie

Filarmonica din Ploieşti a lansat o campanie pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID, iar în acest sens toate persoanele care s-au vaccinat sau care au început procesul de vaccinare în ultima perioadă primesc acces gratuit la toate concertele organizate de instituţie, care sunt transmise live pe Virtual Concert Hall.

O tulpină și mai contagioasă a COVID ar putea apărea în România. Avertismentul transmis de Valeriu Gheorghiță!

„Pentru a încuraja procesul de vaccinare şi pentru a răsplăti persoanele ce au deja schema completă de vaccinare, Filarmonica Ploieşti începe campania FREE VCH ce se va desfăşura pe durata întregii luni noiembrie 2021. Astfel, toate persoanele care au început procesul de vaccinare în ultima perioadă şi au doar prima doză făcută vor primi acces gratuit la transmisiile live ale tuturor concertelor simfonice din luna noiembrie (4, 11, 18 şi 25 noiembrie)”, se arată într-o comunicare postată pe portalul virtualconcerthall.ro, site-ul care vinde bilete la concertele online al Filarmonicii Ploieşti.

Conform sursei citate, pe lângă cele patru concerte, persoanele cu schemă completă de vaccinare primesc suplimentar acces gratuit la un pachet simfonic de înregistrări care conţine 7 spectacole de referinţă, înregistrate de Filarmonica Ploieşti în ultimii ani.

România se apropie de jumătatea numărului de cetățeni imunizați până la sfârșitul anului. Peste 7.000.000 de persoane vaccinate!

„Pentru a solicita acces la unul din aceste 2 pachete este necesară trimiterea unui email la adresa [email protected] în care trebuie ataşată dovada vaccinării. În funcţie de tipul dovezii trimise (adeverinţă vaccinare sau certificat EU), se va acorda acces la pachetul corespondent”, precizează Filarmonica Ploieşti.

Accesul la concertele Filarmonicii este permis doar pentru persoanele care au certificatul verde COVID. Cei care nu au acest document pot viziona online concertele, plătind suma de 15 lei pentru un bilet.