Bilanţ vaccinare 12 august 2021: Creşte numărul cazurilor, dar nu şi al vaccinaţilor

Peste 13.600 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 9.200 cu prima doză.

12 aug. 2021, 18:26
Bilanţ vaccinare 12 august 2021: Creşte numărul cazurilor, dar nu şi al vaccinaţilor

Bilanţ vaccinare 12 august 2021: Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi, că peste 13.600 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar peste 9.200 dintre acestea au primit prima doză.

Potrivit CNCAV, 13.637 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 9.249 cu prima doză.

În acelaşi interval, au fost raportate zece reacţii adverse: patru la vaccinul Pfizer şi şase la cel de la Johnson & Johnson. Alte 50 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Bilanţ coronavirus 12 august. Aproape 400 de cazuri noi COVID, din care peste 100 în Bucureşti. Aproape 100 de pacienţi şi la ATI

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a explicat CNCAV.

12 august – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-191. Total persoane vaccinate: 5.105.881;2. Persoane…

Posted by RO Vaccinare on Thursday, August 12, 2021

Grupul de Comunicare Strategică aminteşte că, începând de vineri, la trecerea frontierelor din ţările Uniunii Europene vor fi recunoscute doar certificatele digitale ca documente care atestă vaccinarea, trecerea prin COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test PCR. Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

Reputat medic pneumolog critică stimularea vaccinării prin acordarea tichetelor valorice de 100 de lei: „Nu prea mai poţi să le ceri oamenilor să ia în serios pandemia”
„Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/”, a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului national al României, a precizat GCS.