Bilanţ vaccinare 13 ianuarie 2022. Aproape 21.000 de vaccinaţi în 24 de ore. Peste 12.000 au făcut doza booster

Nici în ziua în care România s-a apropiat de 10.000 de noi infectări cu virusul SARS-COV 2, românii nu sunt convinşi să se vaccineze. În ultimele 24 de ore, doar 5.771 s-au imunizat cu prima doză de vaccin anti-COVID.

13 ian. 2022, 17:20
Bilanţ vaccinare 13 ianuarie 2022. Aproape 21.000 de vaccinaţi în 24 de ore. Peste 12.000 au făcut doza booster

Bilanţ vaccinare 13 ianuarie 2022.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 20.979 de persoane.

Din cei aproape 21.000 de vaccinaţi, 5.771 au făcut prima doză, iar 12.319 au primit doza booster.

Din cei care s-au imunizat cu prima doză, 2.978 au ales serul de la Johnson&Johnson, deşi sunt ţări în Europa care nu recunosc certificatul de vaccinare emis după imunizarea cu acest vaccin. Alţi 2.704 de români au ales vaccinul Pfizer.

Dintre cei care au făcut doza a III-a, adică doza booster, 10.687 au ales vaccinul Pfizer / BioNTech.

De la începutul campaniei de vaccinare în România până în prezent au fost administrate în total 16.146.785 de doze de vaccin anti-COVID. Dintre cei vaccinaţi, 2.191.414 au făcut şi doza a III-a, doza booster.

Bilanţ vaccinare 13 ianuarie 2022. Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi, că, din 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi fără programare.

Termenul pentru doza booster a vaccinului anti-COVID, redus la patru luni în România. De când se aplică măsura

”Pentru protecţia împotriva COVID-19 şi limitarea complicaţiilor generate de infecţia cu SARS-CoV-2, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează asupra modalităţilor de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani, începând cu data de 26 ianuarie 2022”, a transmis, joi, CNCAV.

Bilanţ vaccinare 13 ianuarie 2022. AUR susţine că a primit garanţii din partea ministrului Sănătăţii că nu va sprijinii vaccinarea obligatorie sau forţată pentru copii

O delegaţie a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de vicepreşedintele Marius Lulea s-a întâlnit joi cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila de la care a primit garanţii ferme că, atâta vreme cât va ocupa mandatul de ministru, se va opune vaccinării obligatorii pentru copii sau impunerii de restricţii care să ducă la acest lucru, arată un comunicat de presă al partidului.

Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani începe din 26 ianuarie. În ce centre se face imunizarea

„Am avut astăzi o discuţie constructivă cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în cadrul căreia ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care urmează să demareze campania de vaccinare anti-Covid la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, iar domnul ministru ne-a garantat că nu se vor face presiuni de niciun fel, nici în direcţia vaccinării obligatorii, nici în cea a impunerii de restricţii, aşa că părinţii din România pot fi liniştiţi. Decizia o vor lua doar în acord cu conştiinţa lor”, a declarat Marius Lulea, vicepreşedinte AUR, potrivit sursei citate.

De asemenea deputatul AUR Sorin Muncaciu, medic şi membru în comisia pentru sănătate aa Camerei a precizat că la întâlnirea cu Alexandru Rafila a subliniat „necesitatea introducerii medicamentelor antivirale în farmacii şi am primit asigurări că Favipiravir, Paxlovid şi Molnupiravir vor fi disponibile, în curând, în farmaciile cu circuit închis şi deschis”.
„Totodată, Ministerul Sănătăţii a susţinut că nu intenţionează să impună restricţii pentru categorii socio-profesionale ţintite, astfel cum se discută în spaţiul public. Nu în ultimul rând, am ridicat problema condiţiilor din spitale şi a nevoii de spitale noi, iar domnul ministru ne-a informat că urmează să fie iniţiată o procedură pentru a identifica judeţele cele mai vulnerabile din acest punct de vedere”, a completat Sorin Muncaciu.

Alianţa pentru Unirea Românilor aminteşte că face demersuri insistente pentru modificarea reglementărilor legale, astfel încât banii pe care îi primeşte din subvenţia publică să fie alocaţi pentru construirea unui spital, conform sursa menţionată.