Termenul pentru doza booster a vaccinului anti-COVID, redus la patru luni în România. De când se aplică măsura

Termenul mimim pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 a fost redus de la şase la patru luni în România. Anunţul a fost făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus.

13 ian. 2022, 16:06
Termenul pentru doza booster a vaccinului anti-COVID, redus la patru luni în România. De când se aplică măsura

Medicul Valeriu Gheorghiţă a explicat că termenul pentru doza booster a vaccinului anti-COVID a fost modificat deoarece datele științifice arată că protecția dată de vaccin scade după 4 luni de la schema inițială de vaccinare.

Modificarea se în vigoare de luni, 17 ianuarie.

Citeşte şi: Virgil Popescu, declarație incendiară despre explozia prețurilor la gaze: E un posibil cartel pe prețuri. ANRE ar trebui să fie o instituție independentă!

Termenul pentru doza booster a vaccinului anti-COVID, redus la patru luni în România. Recomandările specialiştilor

Recomandarea fermă a CNCAV este de a se administra un vaccin pe bază de ARN mesager la doza booster, deoarece efectul vaccinurilor ARN la booster este mai bun, a afirmat Valeriu Gheorghiță, potrivit Hotnews.

În prezent, în România se pot vaccina cu doza booster toate persoanele cu vârsta peste 12 ani, indiferent de istoricul trecerii prin boală, dacă au minimum 6 luni de la schema primară de vaccinare (dozele 1 și 2).

Administrarea dozei a treia de vaccin împotriva COVID-19 (booster) a început pe 28 septembrie 2021, la persoanele care au împlinit minimum 6 luni de la a doua doză de vaccin.

Conform ultimelor date furnizate de CNCAV, până miercuri în România făcuseră doza a treia de vaccin 2.179.080 de persoane.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 13 ianuarie. Aproape 10.000 de noi cazuri COVID-19 şi 34 de decese în 24 de ore. Incidenţa în Bucureşti a crescut la 3,63 la mie