Bilanţ vaccinare 16 noiembrie 2021. Românii se îndreaptă „pas cu pas” spre imunizarea colectivă

Aproape 100.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, a transmis marți CNCAV.

16 nov. 2021, 17:35
Bilanţ vaccinare 16 noiembrie 2021. Românii se îndreaptă „pas cu pas” spre imunizarea colectivă

Bilanţ vaccinare 16 noiembrie 2021. 

Creşte numărul vaccinaţillor în România. Astfel, din cele 98.411 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 23.368 au primit prima doză, 50.576 pe cea de-a doua, iar 24.467 au primit a treia doză de vaccin.

Alexandru Rafila, după negocierile privind certificatul verde: „Este exclus ca nevaccinaţii să-şi plătească spitalizarea”
Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 16 noiembrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Bilanţ vaccinare 16 noiembrie 2021

Bilanţ vaccinare 16 noiembrie 2021.  7.511.621 de persoane au primit până acum prima doză, 6.959.077 sunt vaccinate cu schema completă, iar 1.222.622 au primit și doza a treia.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 48 de reacții adverse, numărul total raportat de la debutul campaniei de vaccinare fiind de 19.092.

CNCAV precizează că 212 reacții adverse sunt în curs de investigare.

 

Bilanţ vaccinare 16 noiembrie 2021.  Preşedintele Comitetului Naţional de Vaccinare condamnă vaccinarea la chiuvetă: absolut ruşinos
„Ne îngrijorează foarte mult şi ne mâhneşte această situaţie, pentru că este absolut ruşinos pentru corpul medical care participă la astfel de acţiuni frauduloase şi care încurajează astfel de acţiuni. Chiar astăzi am avut o discuţie cu domnul ministru Lucian Bode legat de această temă şi pot să vă garantez că în momentul de faţă toate structurile sunt implicate atât în identificarea celor care fac astfel de practici, cât şi în derularea anchetelor pe mai departe pentru ca cei care au participat să îşi primească pedeapsa cuvenită. Toleranţa faţă de astfel de activităţi este zero”, spune preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

România nu mai are vaccin anti-COVID de la AstraZeneca. Valeriu Gheorghiţă a anunţat ce se întâmplă cu cei care erau programaţi la rapel
Astfel de fapte decredibilizează România la nivel mondial şi în Europa, decredibilizează corpul medical şi tot efortul făcut în pandemie, spune medicul: „trebuie să înţelegem că strategia de vaccinare a fost adoptată nu doar prin Hotărâre de Guvern, ci şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, deci vaccinarea este o problemă de siguranţă naţională. Dacă cineva nu a înţeles acest lucru până astăzi are o mare problemă”.

„Nu ne putem juca cu lucruri care afectează grav sănătatea oamenilor şi credibilitatea României pe plan internaţional. Este de neacceptat acest lucru, mai ales când vine din partea unui cadru medical”, a adăugat acesta.

Mai multe percheziţii au avut loc, marţi, în judeţele Bihor şi Satu Mare. Procurorii au descins la 13 adrese într-un nou caz de vaccinare la chiuvetă, în care ar fi fost emise peste 2.000 de certificate false. Conform unor surse din anchetă, instituţia vizată de percheziţii este un centru de vaccinare din Vama Petea.