Bilanţul coronavirusului a ajuns la 131 în România. De duminică, numărul cazurilor va fi anunţat de autorităţi o singură dată pe zi

Alți 8 noi pacienți au fost confirmați cu coronavirus. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns duminică la 131, a declarat pentru HotNews.ro secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

RomaniaTV.net
15 mart. 2020, 14:08
Bilanţul coronavirusului a ajuns la 131 în România. De duminică, numărul cazurilor va fi anunţat de autorităţi o singură dată pe zi

Duminică, Grupul de comunicare strategică nu a transmis nicio informare, deși până acum noile cazuri erau raportate pe măsură ce erau confirmate. Autoritățile române au decis duminică să transmită aceste informații o singură dată pe zi.

Nelu Tătaru a mai declarat că, începând de duminică, Grupul de comunicare strategică va transmite informările o singură dată pe zi, la ora 18.00. Secretarul de stat a precizat că această decizie aparține Ministerului de Interne.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti – 34, în timp ce cele mai afectate județe sunt Hunedoara, cu 20 de îmbolnăviri, Timiș – 15 și Constanța – 9, conform site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică. În Hunedoara, infecția a pornit de la tânăra de 26 de ani din Petroșani întoarsă din Italia ași care a plecat din izolare și s-a plimbat timp de aproape o săptămână, internându-se în două spitale, iar pentru pacienții din Constanța virusul a fost transmsis de senatorul PNL Vergil Chițac.

De la apariția COVID-19 în România, 9 pacienți s-au vindecat.

Citeşte şi: Pandemia de coronavirus, speculată de şarlatani. Medicul care făcea teste false de Covid-19