Pandemia de coronavirus, speculată de şarlatani. Medicul care făcea teste false de Covid-19

Un medic din Bacău a încercat să profite de toată isteria provocată de cazurile de coronavirus și le promitea oamenilor că le spune dacă au sau nu virusul ucigaș. Asta chiar dacă avea doar o cameră de termoviziune pentru diagnostic.

15 mart. 2020, 08:56
Pandemia de coronavirus, speculată de şarlatani. Medicul care făcea teste false de Covid-19

Medicul de familie, din localitatea băcăuană Huruiesti, a fost amendat cu 2.000 lei de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Bacau pentru ca folosea in cabinet o camera de termoviziune cu care lua temperatura pacientilor pentru depistarea unei eventuale suspiciuni de COVID-19.

Citeşte şi Salvamontiştii au intervenit în premieră la un caz de coronavirus. Pacientul se afla la Cabana Diham

Urmare a verificarilor efectuate la CMI Tatarasti – punct de lucru Huruiesti, s-a aplicat sanctiune contraventionala in valoare de 2.000 lei si s-a impus interzicerea utilizarii aparatului „camera de termoviziune”, deoarece pentru acesta nu s-a facut dovada documentelor care sa ateste incadrarea in categoria dispozitivelor medicale „inregistrare, avizare MS” si a protocolului de utilizare a acestuia. De asemenea, i s-a pus in vedere medicului sa nu mai utilizeze termenul de testare/depistare COVID-19„, se precizeaza intr-un comunicat de presa al DSP Bacau.

Citeşte şi Cristiano Ronaldo îşi transformă hotelurile în spitale pentru bolnavii de coronavirus. Starul le plăteşte şi salariile medicilor

Potrivit presei locale, medicul de familie a achizitionat din fonduri proprii aparatul de termoviziune si percepea 50 de lei de la fiecare pacient care dorea sa afle daca temperatura corporala ridica suspiciuni de infectare cu COVID-19.