Bilanţul noului cutremur din Nepal a ajuns la 114 de morţi

CUTREMUR ÎN NEPAL. Numărul deceselor provocate de cel de-al doilea cutremur puternic din centrul Nepalului din ultimele trei săptămâni a trecut de 110, au declarat autoritățile locale, însă raportările de decese continuă în urma alunecărilor de teren, informează agenția DPA.

14 mai 2015, 08:38
Bilanţul noului cutremur din Nepal a ajuns la 114 de morţi

CUTREMUR ÎN NEPAL. Cutremurul de marţi a provocat moartea a 96 de persoane în Nepal şi rănirea a peste 2.500 de oameni, au declarat autoritățile subliniind că țara tocmai depunea eforturi pentru a face față deceselor în masă și daunelor cauzate de seismul de 7,8 grade de luna trecută, potrivit Agerpres.

Şaptesprezece persoane au murit din cauza aceluiaşi seism în India şi una în China.

Zonele cel mai grav lovite din Nepal sunt districtele Dolakha și Sindhupalchowk, de la nord-est de capitală, la granița cărora a fost epicentrul cutremurului.

Multe sate din raionul Sindhupalchowk au fost dărâmate de cutremurul din 25 aprilie, care a ucis peste 8.000 de oameni și a distrus, potrivit estimărilor, o jumătate de milion de case.

Mulți oameni și-au petrecut noaptea în afara locuințelor de teama unor replici ulterioare, a declarat pe Twitter Biroul ONU pentru coordonarea Afacerilor Umanitare.

Cutremurul de marți a produs alunecări de teren în șase raioane, fapt care ar putea duce la creșterea numărului de decese înregistrate.

Citeşte şi Radulian: România nu este afectată de cutremurul din Nepal produs marţi