Bilanţul poliţiştilor de la transporturi: Bunuri de un milion de lei confiscate în urma controalelor făcute în gări şi aeroporturi

Publicat: Duminică, 12 August 2018 11:02 // Actualizat: Duminică, 12 August 2018 11:02 // Sursa: romaniatv.net

Peste 40 de persoane au fost prinse în flagrant, au fost întocmite aproape 80 de dosare penale, majoritatea pentru furt, şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ de lei, în controalelor făcute de poliţiştii de la transporturi, în ultima săptămână, în trenuri, gări sau aeroporturi.

Conform Poliţiei Române, în săptămâna 3 - 10 august, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, făcând controale în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale, în 400 de staţii de cale ferată, precum şi patrulând în 410 trenuri de călători.

Au fost depistate opt persoane urmărite la nivel naţional sau internaţional şi şapte minori lipsiţi de supraveghere, care au fost predaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament. De asemenea, au fost depistate patru persoane cu afecţiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti şi două persoane deţinătoare şi consumatoare de droguri.

În această perioadă, au fost întocmite 77 de dosare penale, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals şi uz de fals, contrabandă şi pescuit ilegal, precum şi infracţiuni la regimul circulaţiei.

Poliţiştii de la transporturi au depistat în flagrant delict 41 de persoane şi au identificat 72 de persoane suspecte în dosare penale înregistrate iniţial cu autor necunoscut. Au fost reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, patru persoane şi a fost însuşită propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a unei persoane suspectate de furt.

De asemenea, poliţiştii au făcut controale privind comerţul ilegal, siguranţa transporturilor pe apă, pescuitul ilegal, migraţia ilegală şi contrabanda şi au aplicat 41 de amenzi în valoare de 16.460 de lei. Au fost făcute şi 12 percheziţii domiciliare şi au fost ridicate bunuri în valoare de 933.595 de lei (instrumente ilegale de pescuit, peşte, ţigări, material lemnos).

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dosar penal furturi hoţi Poliţia Română
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H