Bilanţul URAGANULUI SANDY la NEW YORK: Poliţia anunţă 40 de morţi

Uraganul Sandy a cauzat moartea a cel puţin 40 de persoane la New York, potrivit unui nou bilanţ furnizat joi seara de către poliţia oraşului.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 06:36
Bilanţul URAGANULUI SANDY la NEW YORK: Poliţia anunţă 40 de morţi

Majoritatea victimelor au murit în urma prăbuşirii unor copaci, au fost electrocutate de cabluri electrice care au căzut în apă sau s-au înecat în timpul creşterii nivelului apei în zonele inundabile ale oraşului. Alte persoane au fost asfixiate de fumul degajat de generatoare pe care le-au pus în funcţiune, în urma unor pene de electricitate.

Uraganul a lovit oraşul New York luni seara, însoţit de rafale violente de vânt, declanşând inundaţii în sudul Manhattanului şi producând pene masive în alimentarea cu energie electrică.

Transportul public a revenit vineri parţial la normal, la fel şi traficul aerian. Oamenii au început să meargă la serviciu, iar oraşul New York se pregăteşte pentru un maraton.

Curăţirea oraşelor va mai dura, dar viaţa americanilor începe să intre pe făgaşul normal. O parte a oraşului New York este în continuare fără electricitate. Mai exact, peste 500.000 de oameni încă nu au curent electric. Pe toată coasta de nord-est a Stelor Unite, numărul acestora ajunge la aproape 2 milioane.

Autorităţile au estimat la 40 de miliarde de dolari costul operaţiunilor de curăţare. Între timp şi candidaţii la alegerile prezidenţiale şi-au reluat campania electorală, mai ales că au rămas doar câteva zile până la alegerile prezidenţiale.