Bilanţul victimelor MERS creşte îngrijorător. Nouăsprezece persoane au murit

Coreea de Sud a anunțat marți trei noi decese provocate de coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), ridicând bilanțul provizoriu al epidemiei la 19 morți în această țară care deține locul patru în topul economic din Asia, informează AFP, citată de Agerpres. 

16 iun. 2015, 06:01
Bilanţul victimelor MERS creşte îngrijorător. Nouăsprezece persoane au murit

Cu 154 de persoane infectate, între care 17 declarate vindecate, Coreea de Sud este țara cea mai afectată din lume de epidemia MERS, în afară de Arabia Saudită, zona de origine a maladiei.

Nu mai puțin de 5.500 de persoane sunt în prezent în carantină, în centre medicale sau la domiciliu, iar 3.500 sunt pe cale să-și redobândească libertatea de mișcare, după ce la 20 mai a fost diagnosticat primul pacient cu această maladie la întoarcerea dintr-o călătorie în Arabia Saudită.

Dintre cei 118 pacienți aflați încă sub tratament, 16 sunt în stare gravă. Cei mai mulți dintre decedați s-au confruntat cu probleme de sănătate înainte de epidemie, au dat asigurări autoritățile sanitare, scrie AFP.

Patru noi cazuri de infectare au fost diagnosticate la începutul acestei săptâmâni, dintre care trei au frecventat Centrul Medical Samsung, unul dintre cele mai mari spitale din țară.

Mai mult de 70 de cazuri au fost înregistrate în aceasta singură instituție, forțată de împrejurări să-și întrerupă pe termen nelimitat cea mai mare parte a activităților sale, potrivit Agerpres.

Numărul de noi infecții este în scădere în mod constant în ultimele zile, mai notează AFP.

Analize suplimentare au exclus definitiv ipoteza contaminării cu MERS a unui sud-coreean spitalizat de urgență sâmbătă în Slovacia.

Deocamdată, nu există nici un vaccin sau tratament pentru acest virus, care are o rată a mortalității de aproximativ 35%, potrivit OMS.

Începând din anul 2012, peste 950 de persoane au fost infectate cu acest virus în Arabia Saudită, dintre care 412 persoane au decedat, amintește AFP.


loading...
Partenerii noștri