Bilanțul victimilor exploziei de la Crevedia – Până la acest moment, 12 pacienți au fost transferați în străinătate

În urma exploziilor care au avut loc la stația GPL din Crevedia, Dâmbovița, au fost raportate 58 de victime, dintre care 56 răniți și doi morți

28 aug. 2023, 14:50
Bilanțul victimilor exploziei de la Crevedia – Până la acest moment, 12 pacienți au fost transferați în străinătate
Bilanț victime Crevedia, 28 august

Bilanțul victimelor exploziei de la Crevedia a ajuns la doi morți și 56 de persoane rănite, dintre care 12 pacienți au fost externați, trei dintre pacienții internați se află în stare critică, intubați și ventilați mecanic. Alți 29 de pacienți sunt internați și se află în stare medie sau ușoară. 12 pacienți au fost transferați în străinătate.

Citește și: EXCLUSIV| Victor Ponta aruncă bomba despre transferul victimelor de la Crevedia în străinătate.”Pacienții în stare rea sunt lăsați în România. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia doar trei victime au arsuri de peste 80% din suprafața corpului.

„În total au fost 58 de victime, din păcate au fost şi două decese, au fost chiar membri ai aceleiaşi familii, soţ şi soţie. Pentru restul pacienţilor a existat procedura de transfer, unele dintre ele sunt în derulare. 12 cazuri au fost critice. Au rămas în stare bună, cazurile care pot fi tratate fără probleme.

Au fost trei situaţii cu arsură de peste 80 la sută din suprafaţa corpului, ceea ce face dificil transportul, pentru siguranţă. Inclusiv şansele pentru aceste persoane sunt destul de reduse pentru că, fără să fiu specialist în chirurgie plastică, ştiu că pierderile de proteine, afectarea multiorgan este foarte mare şi susţinerea lor în viaţă este o problemă serioasă”.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul exploziilor de la Crevedia! Procurorii au prezentat filmul întregii tragedii

În spitalele din București sunt internați, în acest moment, 32 de persoane, dintre care 18 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență, 9 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, 3 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, un pacient la Spitalul Universitar de Urgență București și încă unul la Sptalul Universitar de Urgență Elias.

Raport Presa – 28 August 2023 (3) by Oana Anghel on Scribd