Biletul primit de o româncă în noaptea plecării din Grecia, scris de proprietarul cazării și lăsat în parbrizul mașinii: „Să rămânem oameni!”

O turistă în Grecia a găsit un bilețel în parbrizul mașinii, scris în română, lăsat de proprietarul hotelului în care a fost cazată.

18 iul. 2023, 09:56
Biletul primit de o româncă în noaptea plecării din Grecia, scris de proprietarul cazării și lăsat în parbrizul mașinii: „Să rămânem oameni!”

O româncă plecată în vacanță în Grecia a fost surprinsă atunci când în parbrizul mașinii a găsit un bilețel scris în română de proprietarul cazării unde petrecuse cele câteva zile de relaxare.

Tot mai mulți români preferă Grecia ca destinație de vacanță, întrorcându-se de acolo cu amintiri frumoase de povestit prietenilor. Pe grupurile de Facebook oamenii fac recomandări și avertizări cu privire la anumite locuri pe care le-au vizitat.

Citește și: Au apus vremurile bune și în Grecia. Cât au ajuns să coste băuturile pe o plajă din Thassos în 2023

Tot pe un astfel de grup, o româncă a lăudat ospitalitatea gazdei de la cazarea unde și-a petrecut concediul, care, înainte de plecare, i-au scris un mesaj în română, chiar dacă nu cunoșteau limba.

„Iubim cu toţii Grecia pentru tot ceea ce ne oferă, dar, cu siguranţă, nu ne-am simţi minunat fără oamenii ei calzi şi autentici, care încă pun preţ pe omenie şi pe oameni, ceea ce vedem din ce în ce mai rar. Sigur, o să spuneţi că plătim să se poarte frumos, dar noi nu am plătit pentru acest bilet, pe care nu erau obligaţi să îl scrie, după ce plătisem deja.

P.S- Biletul ne-a fost lăsat în parbriz în noaptea plecării. Vorbeau foarte puţin engleză şi clar nu ştiau română. Au depus acest efort cu Google Translate şi m-au cucerit definitiv. Să rămânem „oameni” zic!”, a scris femeia pe Facebook.

Însă, acesta este unul dintre cazurile fericite, pentru că există și români care au avut parte de experiențe neplăcute în Grecia. Unii dintre conaționalii noștri s-au ales cu pagube mari în vacanțele petrecute acolo.

Citește și: O româncă a plecat cu motanul în vacanță în Grecia, dar s-a întors fără el: „L-am scăpat de sub supraveghere și a fugit”

O familie de români a avut parte de o experiență neplăcută, după ce a ajuns la Mănăstirea Mihail și Gavril. Cei doi soți sperau la un concediu frumos, dar lucrurile nu au stat deloc așa.

„Am fost să vizităm Mănăstirea Mihail și Gavril, am parcat pe marginea drumului și am intrat în mănăstire, după ce am fost fascinați de peisajul mirific ne-am continuat drumul până la Giola, iar de acolo am fost la plaja Photos. Acolo am constatat că în portofel nu mai aveam niciun ban!

În parcarea de la mănăstire ni s-a umblat în mașină, am sesizat că și în portbagaj, deoarece aveam și acolo câțiva lei. Paguba totală a fost de 450 euro și 55 RON.

Din păcate camerele de la mănăstire nu băteau până la locul parcării, așadar tind să cred că au fost niște profesioniști. Precizez că au umblat și la mașina prietenilor noștri, posibil să vă citească cheile când încuiați. Am vrut să avertizez pe toată lumea să fie cu ochii în patru, aveți mare grijă”, au povestit aceștia, potrivit cancan.ro.