Bill Clinton vrea să fie încă o dată preşedinte… dar în Franţa sau Irlanda

Fostul preşedinte american Bill Clinton a dezvăluit că se imaginează în postura de candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa sau Irlanda, recunoscând cu un zâmbet pe buze că franceza sa nu tocmai performantă nu i-ar permite să câştige în Hexagon.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 06:03
Bill Clinton vrea să fie încă o dată preşedinte… dar în Franţa sau Irlanda

„Singurele două ţări în care m-aş putea prezenta pentru a fi ales la preşedinţie sunt Irlanda, dacă m-aş muta acolo  şi aş cumpăra o casă, deoarece aş putea candida graţie ascendenţei mele irlandeze”, iar în Franţa „pentru că m-am născut în Arkansas, care face parte din teritoriile cedate de către această ţară Statelor Unite, în 1803,  când a fost vândută Louisiana”, a explicat el pentru AFP.

„Oricare persoană născută într-un loc din lume care a făcut parte din imperiul francez, dacă se instalează în Franţa şi trăieşte acolo şase luni şi vorbeşte franceză, poate candida la preşedinţia ţării”, a continuat Clinton, în vârstă de 66 de ani, care a fost preşedintele Statelor Unite din 1993 până în 2001.

Un sondaj teoretic privind şansele sale de a câştiga cursa pentru palatul Elysée îl credita, în urmă cu câţiva ani, cu „rezultate bune”, a subliniat el, în cadrul acestui interviu realizat cu ocazia reuniunii fundaţiei sale, Clinton Global Initiative, la New York.

„Şi mi-am spus: este foarte bine. Dar este mai bine decât aş putea face vreodată, deoarece odată ce vor auzi franceza mea proastă cu accent sudist, aş ajunge la procente cu adevărat mici şi într-o săptămână aş fi fript”, a conchis democratul.
 


loading...